Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Обележен Дан Војске Србије

  Ел. пошта Штампа

  10 Данас је  у гарнизону Крушевац обележен Дан Војске Србије.

   

  Тим поводом на  Споменик косовским јунацима су положени венци. Венце су положили у име Гарнизона пуковник Раде Рњаковић са сарадницима, у име Града Крушевца градоначелник Јасмина Палуровић и председник Скупштине града Живојин Милорадовић, у име Расинског управног округа начелник Бранислав Весић, Удружење резервних војних старешина, Удружење војних пензионера, Удружење ратних војних инвалида и Хуманитарна организација "Градитељи мира...

  2

   

  3

   

  4

   

  5

   

  6

   

  7

   

  8

   

  1

   

  * * * * *

   

  У касарни „ Цар Лазар“ данас је уприличена свечаност на нивоу гарнизона Крушевац, поводом 23.априла, Дана Војске Србије. Међу бројним званицама, присуствовали су градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине града Живојин Милорадовић, начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, командант Команде за обуку генерал – потпуковник Ђокица Петровић, представници суседних општина, Епархије, јавног и политичког живота, предузећа и установа, партнера и сарадника.

    1

   

  Данашњи празник који обележава Војска Србије, прославља се у свим командама, јединицама и установама. Евоцира сећање на дан када је на Цвети 1815.године у Такову подигнут Други српски устанак, догађај који је несумњиво постао историјска прекретница у стварању модерне српске државе и српске војске.

  2

  На тај догађај подсетио је командант крушевачког Гарнизона пуковник Раде Рњаковић.

  3

  „ Војска изникла из сељачког бунта против вишековне муке од туђинског јарма, остала је судбински везана за свој народ у свим ратовима за очување тешко стечене слободе и независности. А таквих ратова је било и превише у нашој модерној историји.

  Дан Војске Србије је моменат када се радујемо успесима наших припадника и успесима наших јединица, али и дан када треба да се сетимо свих оних који су дали свој живот за слободу и част отаџбине. И њима смо вечно захвални.“

  4

  Честитке поводом Дана ВС упутили су председник Републике Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба генерал потпуковник Милан Мојсиловић, командант Команде за обуку генерал потпуковник Ђокица Петровић...

  Обележавање Дана Војске Србије била је и прилика да се прочита Указ о додели одликовања (сребрна медаља), унапређењима и стимулативним мерама (наградно одсуство и комплет књига), припадницима крушевачког Гарнизона.

  5

   

  6

  За ученике основношколског узраста расписан је наградни конкурс, литерарни и ликовни „Писмо војнику“ и „Војник Војске Србије – мој војник“.

  7

  У кругу касарне, одржан је и тактичко – технички збор наоружања и војне опреме.

  8

  9


   

  naled_bfm

  skgo
  usaid