Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Потписан Споразум о реализацији ЛПЗ Града Крушевца

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас је потписан Споразум о реализацији локалног плана запошљавања града Крушевца. Потписали су га градоначелник Јасмина Палуровић и директор Националне службе запошљавања – Филијала Крушевац, Предраг Марковић.

   

  Одлуком о буџету града Крушевца опредељено је 23 милиона динара за спровођење ЛАПЗ 2019. Прецизније, рекла је Градоначелница, ради се о следећим програмима:

  -          Субвенција за самозапошљавање, Град Крушевац издваја 9 милиона динара

  -          Субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих, програм Нова радна места, 4 милиона динара

  -          Програм јавних радова, 4 милиона динара

  -          Програм стручне праксе, 2 милиона динара

  -          Програм стицања практичних знања, 2 милиона динара

  -          Мере популационе политике (усклађивање рада и родитељства), нови програм намењен незапосленим младим брачним паровима и самохраним родитељима, 2 милиона динара

  2

  Према речима директора крушевачке Филијале НСЗ Предрага Марковића, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донело је Одлуку о учешћу у финансирању програма и мера АПЗ предвиђених ЛАПЗ у 2019. години. Њихов проценат учешћа опредељен је у зависности од степена развијености локалне самоуправе, тако да на издвојених 17 милиона града Крушевца имамо још око 14 милиона динара Националне службе.

   

  Средства од укупно скоро 31 милион динара биће утрошена за реализацију програма самозапошљавања, субвенције послодавцима за запошљавање лица из категорије теже запошљивих и  стицања практичних знања и стручне праксе.

   

  У току је и Јавни позив за спровођење јавних радова за које је Град издвојио 4 милиона динара и 2 милиона динара за Програм мера популационе политике, који ће такође Град сам финансијски спроводити уз техничку подршку Националне службе.

   

  По потписивању Споразума следи расписивање јавних позива у којима ће бити прецизирани услови под којима се могу остварити субвенције. План је да се у овој години, по програму ЛАПЗ запосли око 150 лица.

  1

  Иначе, Град и Национална служба већ 9 година успешно сарађују на овом плану, од 2010. када је потписан први Споразум.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid