Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Потписани уговори за донирање пластеника и пољопривредних алата

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас су у Центру за стручно усавршавање у Крушевцу, свечано потписани уговори за донирање пластеника и пољопривредних алата, између представника невладине организације АСБ, града Крушевца и корисника који су изабрани да добију помоћ у виду економских грантова. Потписивању уговора присуствовала је и заменик градоначелника Весна Лазаревић.

  2


  Церемонија је организована у току обуке “Остваривање прихода у пољопривреди”, које су АСБ и Град Крушевац организовали данас за кориснике пројекта, а где је било говора о управљању газдинствима, ризицима и проблемима са којима се газдинства суочавају, као и корацима ка успешном и профитабилном газдинству.


  Ови тренинзи и економски грантови за кориснике су организовани и донирани у оквиру пројекта „Подршка интерно расељеним лицима и повратницима у четири јединице локалне самоуправе у Србији кроз обезбеђивање трајних стамбених решења и мера економске одрживости“, који имплементира Арбеитер Самаритер Бунд (АСБ) у сарадњи са градом Крушевцем.


  Присутнима су се обратили представници Крушевца и АСБ-а, који су говорили о сарадњи и помоћи најугроженијим групама коју су у протеклих година пружили Европска унија, Немачка Влада кроз пројекте које је АСБ заједно са Градом имлементирао у Крушевцу.


  АСБ је оквиру овог пројекта, поред стамбеног збрињавања, на територији Крушевца обезбедио и економске грантове у виду пољопривредних алата, механизације и пластеника за интерно расељена лица.


  Пројекат се спроводи у четири општине (Крушевац, Аранђеловац, Уб и Ћићевац), а финансиран је средствима Европске уније у оквиру програма „ЕУ подршка одрживим решењима за интерно расељене и реинтеграцију повратника “ и за циљ има налажење трајног, адекватног стамбеног решења и мера економске одрживости.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid