Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Амбасадор Индонезије у посети Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  1 Крушевац је данас посетио Његова Екселенција, Амбасадор Индонезије Mochammad Chandra Widya Yudha са сарадницима. У Кабинету, разговарао је са градоначелником Јасмином Палуровић и начелником Градске управе Иваном Анђелићем, о могућностима сарадње, пре свега у области привреде, али и у другим сегментима. Након пријема у Градској управи, делегација Индонезије имала је радни састанак у Регионалној привредној комори. Домаћини су били начелник РУО Бранислав Весић и председник Парламента привредника РПК Анђелка Атанасковић, а присуствовала је и Градоначелница.

   

  Амбасадор Индонезије Њ.Е. Mochammad Chandra Widya Yudha први пут борави у Крушевцу, а током три месеца од како је преузео функцију, обилази локалне самоуправе како би промовисао своју земљу и посредовао у повезивању привредника, али и успостављању сарадње у области трговине, туризма и др.

  2

  Састанку у РПК присуствовали су привредници Округа који су имали прилику да погледају презентацију ове далеке земље, са око 260 милиона становника, иначе највећег архипелага на свету, која своју привредну структуру базира на производњи и преради кафе, кокосових ораха, какаа, дрвета, сребра и осталих производа, а знатан део трговине чине и морски плодови.

   

  Што се тиче извоза у Србију, преовлађује каучук,текстил, палмино уље...а увоз из наше земље је углавном базиран на војној опреми, наоружању и машинама.

  3

  Сарадња Индонезије и неких компанија из Округа већ постоји, а односи се на увоз каучука за гумарску индустрију.

   

  Локални привредници представили су своје компаније и уједно добили позив за учешће на 34. Међународном сајму трговине у Џакарти који традиционално окупља десетине хиљада учесника, са сталним трендом развоја. У овиру Сајма биће одржан Форум посвећен инвестицијама, где ће се се одвијати билатерални и мултилатерални састанци привредника.

  5

  Амбасада Индонезије побринуће се и за одређене олакшице што се тиче одласка и боравка заинтересованих привредника за учешће на Сајму у Џакарти, а РПК преузеће на себе обавештавање компанија, посредовање у односу на Амбасаду и дефинисање коначне листе учесника.

   

  У оквиру програма посете, Њ.Е. Амбасадор Индонезије је обишао и корпорацију „Трајал“, где је разговарао са генералним директором Милошем Ненезићем и кроз промотивни филм, упознао са примарном производњом, али и свим сегментима рада предузећа.

   

  Ова крушевачка фабрика већ остварује привредну сарадњу са Индонезијом, увозећи сировине, пре свега за потребе производње пнеуматика.

  6

  С обзиром да „Tрајал“ показује убрзани тренд развоја, планови се везују и за интензивирање сарадње, односно проширење лепезе асортимана. Осим увоза у Србију, постоји и могућност извоза у Индонезију, нарочито у области наменске индустрије, али и за потребе полиције.

   

  Данашњи разговор био је конструктиван, нагласио је Ненезић, а сада следи прецизирање конкретних  могућности: сагледавање ситуације на тржишту, проналажење потенцијалних партнера и анализа економских параметара, релевантних за почетак реализације нових пословних подухвата.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid