Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Отворен "Парк пријатељства"

  Ел. пошта Штампа

  1 Крушевац је,  у част јубилеја Града, 75 година од ослобођења, добио још једну, нову парковску површину којој ће се сигурно највише обрадовати најмлађи. Њима је данас и било поверено да симболично отпочну програм отварања Парка пријатељства, који се налази у непосредној близини комплекса Затворених базена.

  Некад неуређена јавна површина, након сређивања и адаптације, добила је сасвим нови изглед. Мобилијар, (клупе, корпе ...) пешачке стазе, ново осветљење, бехатон плоче, саднице и зелене површине употпуњује натпис „Ја волим Крушевац“ који се простире дуж целе површине парка у виду пароле коју сви његови грађани носе у срцу.

  2

  А да је то кључна порука скупа, показали су и бројни окупљени грађани од најмлађих до најстаријих, који су са задовољством дочекали нову,  уређену јавну површину.

  4

  У то име обратила се и градоначелник Јасмина Палуровић. „Пријатељство, то је нераскидива и трајна веза међу људима. Негујте га, чувајте и градите. Зато од данас, па убудуће, нека овај парк постане сабирни центар љубави и пријатељства, где ће се учвршћивати стара и формирати нова...где ће се млади, али и они старији поштовати, дружити, волети и неговати сваку врсту хуманих односа. Не заборавите да је управо то оно што чини квалитет сваког људског живота“.

  3

  Градоначелница је најавила да је у плану и обогаћивање Парка пријатељства новим садржајима, а малишани су окупљеним грађанима, пре свега гостима, делегацијама побратимских градова, поделили беле балоне, који су, винући се у ваздух и сликом показали да је Крушевац град слободе, љубави и пријатељства.

  5

  Дечији хор крушевачког Културног центра припремио је пригодан програм који је све присутне подсетио на радости детињства, дружења и пријатељства, а нови парк намењен је управо стицању нових и неговању старих.

  6

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid