Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Међународни дечји фестивал песме и игре

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Поводом одржавања седмог Међународног дечјег фестивала (песме и игре) који се одржава у Крушевцу до 22. октобра, градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић приредила је пријем за учеснике.

  Основна школа „Вук Караџић“ и партнерске школе „Драгомир Марковић“, „Бранко Радичевић“ и основна школа из Жабара, организатори су аутентичног Фестивала за децу који окупља ђаке из више земаља: Украјине, Македоније, Словеније, Чешке, Немачке...

  2

  Дружење кроз Фестивал је права прилика да се крушевачки основци друже са вршњацима из других земаља, преносе богатство и разноврсност културно–уметничког наслеђа, као и да упознају своје вршњаке са традицијом и историјом нашег царског града.

  1

  Наставнике и њихове ђаке, учеснике Фестивала поздравила је градоначелник Јасмина Палуровић. Она им је пожелела добродошлицу и пријатан боравак у граду са својим домаћинима, уз жеље да им успомене из Крушевца остану у најлепшем сећању.

   

  „Желим вам да будете распевани и разиграни, јер нам музика, песме и игра оплемењују живот, повезују нас једне са другима и чине нас бољим и племенитијим. Певајте, играјте, веселите се, дружите и радујте животу“.

  3

   

  4

  У оквиру боравка у Крушевцу, домаћини – наставници и ђаци потрудили су се да искреирају разноврстан и забаван, а уједно и едукативан програм, како би гостима што више, кроз различите аспекте показали традиционално српско гостопримство.

  5

  Они присуствују часовима у школама, посећују знаменитости – Археолошки парк, црква Лазарица и Народни музеј, а организовани су и одлазак на Багдалу и Јастребац.

  6

   

  7

   

  8

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid