Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Јавна расправа о Буџету и Програму развоја

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada У Градској управи, данас је одржана Јавна трибина о нацртима аката о којима ће се одлучивати на седници Скупштине града која ће бити одржана 25.12. Јавну расправу водила је градоначелник Јасмина Палуровић.

    1

  Расправа се водила о Нацртима Одлуке о буџету, Програму развоја, Програму уређивања грађевинског земљишта за 2020. , Одлуке о изменама Одлуке о локалним комуналним таксама и и Одлуке о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта.

   

  Нацрти ових докумената су у складу са Одлуком о начину спровођења јавне расправе  и укључивања грађана у поступак доношења одлука, стратешких докумената и других аката Града Крушевца...Објављени су и на сајту Града, а доступни су грађанима и у просторијама надлежних одељења Градске управе која су припремала ова акта.

  2

  У току Јавне расправе грађанима је омогућено да стављају примедбе, предлоге и сугестије и у писаном облику доставе надлежном Одељењу.

   

  Данашњој трибини су присуствовали председник Скупштине, заменик председника Скупштине, помоћници Градоначелника, начелник Градске управе, Главни урбаниста, Градски правобранилац, Заштитник грађана и представници медија.

  3

  Такође и грађани, представници јавних предузећа и установа, месних заједница, удружења, као и обрађивачи чији је задатак био да дају додатна појашњења и одговарају на постављена питања.

  4

  Ради адекватног писаног одговора, треба доставити питања и предлоге такође у писаном облику.

  5

  Уводне напомене о Нацрту Одлуке о буџету Града Крушевца за 2020.годину, дала је начелник Одељења за финансије Биљана Цветковић, о Плану инвесстиција за 2020.годину, Нацрту Програма развоја Града за 2020.годину, са Пројекцијом за 2021. и 2022. и о Нацрту Програма уређивања грађевинског земљишта за 2020.годину говорила је начелник Одељења за инвестиције, привреду и заштиту животне средине Весна Анђелић, а о Нацрту Одлуке о изменама Одлуке о локалним комуналним таксама и Нацрту Одлуке о изменама и допунама  Одлуке о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта известила је начелник Одељења за утврђивање, контролу и наплату јавних прихода Славица Настић.

  6

  Јавна расправа трајаће до 17. децембра 2019.године.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid