Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Обилазак радова на Медицинској школи, Хали спортова и јавној гаражи

  Ел. пошта Штампа

  1000 Градоначелник Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић и начелник Градске управе Иван Анђелић, данас су обишли Медицинску школу, где су  у току радови на комплетној реконструкцији.

  2

  Градоначелник Јасмина Палуровић, подсетила је на хронологију догађаја који су претходили радовима који су у току.

  Град Крушевац, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Јединица за управљање пројектима у јавном сектору су још 2017. потписали Споразум о сарадњи, којим су дефинисане обавезе потписника око имплементације Програма модернизације школа кроз „доградњу дела спрата Медицинске школе у Крушевцу“.

  3

  У надлежности Министарства просвете је био поступак спровођења јавне набавке за извођење радова на доградњи дела спрата. После спроведеног поступка, потписан је Уговор са извођачем радова. Град је имао обавезу израде детаљне пројектно – техничке документације, обезбеђења грађевинске дозволе и свих других пратећих услова.

  4

  Извођач радова није извршавао своје обавезе према Уговору, чак је проузроковао и штету откривањем крова, па је дошло до прокишњавања и плављења објекта. Том приликом, оштећене су учионице, зидови, подови, плафони... као и електро и телефонске инсталације.

  5

  Из тих разлога, Уговор је раскинут и покренут поступак са другим извођачем (крушевачки „Ами монтер“), који управо изводи радове у вредности од 54 милиона , а поред надоградње обухватају и санацију штете.

  6

  Тренутно је урађена завршна бетонска плоча, преградни зидови у поткровљу, постављен је кров, прозори ка улици, завршене су електро инсталације, ради се малтерација, кречење и замена подова.

  Директор школе Горан Ристићје рекао да ће завршетком изградње и реконструкције, школа добити нових 600 метара квадратних, 4 учионице, 3 кабинета, библиотеку и најсавременије опремљен простор.

  7

  Иначе, Медицинску школу похађа 605 ученика у 20 одељења, а како се очекује, највећи део радова биће завршен до почетка другог полугодишта.

   

  * * * 

   

  Градоначелник Јасмина Палуровић и заменик градоначелника Весна Лазаревић посетили су и завршне радове у Хали спортова и радове на новој градској гаражи недалеко од Аутобуске станице.

   

  Ове године је,  након радова на фасади и замени паркета пре 3 године, на ред дошла и замена столица у читавој Хали,као и комплетно реновирање свлачионица.Директор установе Спортски центар и помоћник градоначелника за омладину и спорт Предраг Миленковић упознали су Градоначелника и заменика градоначелника са оним што је до сада завршено као и о преосталим радовима.

  001

   

  002

   

  003

   

  004

   

  Приликом посете извођача радова на изградњи треће паркинг гараже на локацији преко пута Аутобуске станице, госпође Палуровић и Лазаревић имали су прилику да пропрате завршне радове на припреми подлоге за асфалтирање. Ова гаража имаће 250 паркинг места и у многоме растерети паркинг простор у централним градским улицама.

  005

   

  006

   

  007

   

  008

   

  009

   

   

   

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid