Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Oдржана 65. акција „Треће дете“

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada У Мозаик сали, данас је одржана 65. акција „Треће дете“ у организацији Градске управе и Комисије за спровођење мера и активности популационе политике града Крушевца.

  Традиционална акција у оквиру које се додељују поклон честитке за треће, четврто и пето дете у породици сa територије нашег града, одржава се два пута годишње и  једна је од мера поспешивања наталитета, што је иначе приоритет града Крушевца. Истовремено је и симболична материјална подршка родитељима који су се одлучили на више од двоје деце.

   

  У периоду од 15. јуна до 15. децембра текуће године рођено је 71 дете (треће, четврто и пето у породици). За ове сврхе издвојено је укупно 568.000 динара, а појединачна поклон честитка је у вредности од 8.000 динара.  1


  Малишанима и њиховим родитељима се данас на свечаности обратила градоначелник Јасмина Палуровић која је уз честитке за Новогодишње и Божићње празнике рекла : „Имам посебно задовољство да кажем да смо прошле године имали 94, а ове године, број треће и вишерођене деце се повећао на 124. За 2020., планиране су активности у области популационе политике за које је опредељен буџет у укупном износу од 43.630.000 динара, што  је за 500 000 више у односу на 2018. годину (повећан је конто за превоз материјално угрожених ученика). За 2020. годину средства се пројектују у износу од 45 милиона динара, што је за 1,4 милиона више него у 2019. Нашој деци желим да буду здрава и срећна, а ми одрасли ћемо их подржавати у њиховом одрастању  и трудићемо се да им пружимо квалитетно детињство испуњено љубављу, разумевањем и поштовањем“.

  2

  Председник Комисије за спровођење мера и активности  популационе политике града Крушевца Иван Мијаиловић, говорио је о напорима Града, како би материјално али и кроз различите врсте подршке помогао младим брачним паровима и онима који тек планирају породицу да реализују своје планове уз максималну помоћ локалне самоуправе. Као неке од мера могу се издвојити: једнократно новчано давање за покушај вантелесне оплодње, поклон честитка за прве бебе рођене 1. јануара и за новорођенчад током целе године, новчана помоћ за треће, четврто и пето дете у породици, поклон за ђаке прваке и за породице са више ђака, помоћ незапосленим породиљама и др.

  Новчане ваучере уручили су градоначелник Јасмина Палуровић, председник Комисије Иван Мијаиловић и члан, др Радица Стефановић.

  3

   

  4

   

  5

   

  6

  У програму су учествовали чланови Плесног клуба „Крушевац“ и дечији клуб ПУ „Ната Вељковић“.

  7

   

  8

   

  9

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid