Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Помоћ за учеснике битке на Кошарама

  Ел. пошта Штампа

  1 Заменик градоначелника Весна Лазаревић, председник Скупштине Живојин Милорадовић и члан Градског већа Горан Јанковић, приредили су пријем за заменика председника градске општине Земун Дамира Ковачевића, представнике фондације „Милица Ракић“ и компаније „Емпро Лајн“, донатора поклон пакета за породице учесника битке на Кошарама.

   

  Иницијатива за ову хуманитарну акцију потекла је од заменика председника општине Земун Дамира Ковачевића.

   

  Он је нагласио да је ова помоћ само мали знак којим се одаје поштовање јунацима битке на Кошарама и да се нада да ће његова идеја наићи на прихватање и од стране других општина и градова, као и привредних субјеката.

  Поклон пакети биће расподељени широм Србије од Врања до Суботице.

  2

  Јуче је помоћ уручена граду Краљеву, а сутра се већ планира одлазак у Нови Сад и Суботицу.

  Град Крушевац, како је изјавила заменик градоначелника Весна Лазаревић, се обавезао да пакете испоручи и другим општинама у Расинском округу, као и Врању и Лесковцу. Такође, након Нове године и финансијски ће се укључити у помоћ породицама битке на Кошарама, којих је на подручју града, двадесетак.

  3

  Члан Градског већа Горан Јанковић нагласио је да је Град Крушевац преко пројеката, борачким удружењима обезбедио 1,2 милиона динара, да је први Град који је донео Одлуку о проширењу борачких права, зашта је опредељено 5 милиона, а у знак вечног сећања на њих, подигнут је споменик палим борцима у ратовима од 1991. до 1999. године у оквиру Меморијалног комплекса „Слободиште“.

  4

   

  5

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid