Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Додељене награде најбољим ђацима основних и средњих школа града Крушевца

  Ел. пошта Штампа

  1 Поводом школске славе – Светог Саве, данас је у Мозаик сали Градске управе одржана традиционална свечаност, на којој су додељене награде најбољим ђацима основних и средњих школа града Крушевца.

  Град Крушевац је на основу предлогa школа донео Одлуку о награђивању 28-оро најуспешнијих ученика завршних разреда основних и средњих школа града Крушевца, као и једног студента – стипендисту.

   

  Ученици су на поклон добили новчану награду у износу од 10.000 динара, књигу „Културна историја Срба“ аутора Јована Деретића, примерак постера са својим фотографијама и вунене чарапе. Студент је добио новчану награду у износу од 15.000 динара.

  2

  Најбољим ђацима најпре се обратила заменик градоначелника Весна Лазаревић: "Данас је у Мозаик сали оно најлепше што град Крушевац и Србија има, а то је образована и паметна младост. Ви представљате наш град и земљу на најбољи начин, својом љубављу, радом, знањем, другарством и свим врлинама које је проповедао симбол српске нације Свети Сава. Оно што ће вам остати у сећању јесте ова данашња пажња и награда за ваш труд. То је само мали подстрек да и даље улажете у себе да се образујете, добро учите, јер проналажењем својих талената и потенцијала постаћете цењенији у својим, али и очима других, створићете веће шансе за успех, задовољство, самопоуздање и храброст да верујете у себе“.

   

  3

   

  4

   

  5

   

  6

   

  7

   

   

  Заменик градоначелника Весна Лазаревић и председник Комисије за стипендирање и награђивање ученика и студената града Крушевца Јелена Николић уручиле су награде. Списак награђених можете погледати ОВДЕ.

  8

  У њихово име захвалио се Стефан Шајкаревић, ученик 4. разреда крушевачке Гимназије: “ Додељена ми је част да се у име светосавских ђака обратим овом скупу. Скупу, који је сачињен од сијајућих звезда које су тек кренуле да кроз простор одашиљу своју светлост која ће, док испуњавају еклиптични круг своје орбите, тј. свог живота, бацати светлост на путеве где ће показивати смерове другим младим људима којима треба ходити, смерове којима је први ходио Свети Сава и у њима оставио своје трагове како бисмо се према њима водили.“

  9

  Том приликом, Шајкаревић је заменици Градоначелника уручио постер са фотографијама Светосавских ђака.

  10

  У програму је учествовао хор средње музичке школе „Стеван Христић“.

   

  Plakat

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid