Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Турска текстилна компанија "ЦЦМ" у Крушевцу

  Турска текстилна компанија "ЦЦМ" у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Крушевац су данас посетили представници две турске компаније у области текстилне индустрије  „Џинси“ и „ЦЦМ“. Компанија „Џинси“ послује у Србији од 2010. године и до сада је отворила три фабрике у Лесковцу и једну у Крупњу.

  Заједно са својим пословним партнерима и пријатељима, компанијом „ЦЦМ“ која је заинтересована за отварање фабрике у Крушевцу, разговарали су у кабинету са министром одбране Братиславом Гашићем и градоначелником Драгим Несторовићем. Састанку су присуствовали и представници Развојне агенције Србије (некадашња СИЕПА) и представници кабинета потпредседника Владе, министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића.

   

  1

  Министар одбране Братислав Гашић рекао је да је након посете турског премијера Београду и разговора са српским премијером Александром Вучићем као и потпредседником Владе, министром Расимом Љајићем, додатно побољшана пословна клима и унапређени односи, који су резултирали интензивнијом посетом турских инвеститора Србији.

   

  Власник и директор „ЦЦМ“ компаније Бурак Галит Акурт упознао је учеснике састанка са референцама фабрике чије је седиште у Истанбулу и која извози конфекцију (џинс) на енглеско и европско тржиште. Крушевац су одабрали као град који има привредно искуство у овој грани и где су пословале две успешне текстилне фабрике „Црвена звезда“ и „Јастра“.

    2

  Према тренутним плановима, у првој години након отварања фабрике запослили би 250 радника, чији би се број у наредном периоду повећао на 1000.

   

  Турски привредници су заинтересовани за празан објекат у комплексу ХИ „Жупа“ (у оквиру Слободне зоне), а током разговора упознати су са субвенцијама Града и државе, који се дају инвеститорима под одређеним условима.

    3

  Наредни кораци који су договорени на састанку су: Писмо о намерама компаније „ЦЦМ“, затим Писмо Града Влади Србије и на крају потписивање тројног Меморандума о разумевању између компаније, Града и Владе, који би требао да дефинише услове пословања,временски оквир и фазе реализације инвестиције.

  Уколико се активности буду одвијале према планираној динамици, отварање фабрике у Крушевцу могло би да се очекује до 15. априла.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid