Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Пројекат „Од знања до посла“

  Пројекат „Од знања до посла“

  Ел. пошта Штампа

  1 У Градској управи данас је одржана презентација пројекта „Од знања до посла“ који финансира швајцарска Агенција за развој и сарадњу. Град Крушевац  један је од пет  градова у Србији који су одабрани за реализацију, а пројекат је резултат сарадње Влада Швајцарске и Републике Србије.

   

  Пројекат „Од знања до посла“ бави се подршком локалним моделима запошљавања младих и трајаће до 2019. са могућношћу продужетка још 4 године. Усмерен је на повећање запошљивости младих кроз промоцију одређених занимања занатске струке.

  2

  Биће заступљени каријерно вођење и саветовање у Канцеларији за младе Градске управе Крушевац и Бизнис инкубатору, а успоставиће се и сарадња са послодавцима, како би се младима приближило тржиште рада и подстакли на активност. Такође, испитиваће се потребе тржишта у погледу знања, вештина и ставова потребних за добијање посла.

   

  Овај пројекат подразумева велику сарадњу, са једне стране незапослених лица, а са друге, актера на локалном нивоу  - Градске управе, Националне службе запошљавања, Привредне коморе, Уније послодаваца и др.

  3

  Укупна вредност пројекта је око 6,3 милиона франака за четири фонда:

  - унапређивање постојећих и увођење нових активности у оквиру каријерног вођења и саветовања

  - рад са децом из осетљивих група са посебним освртома на децу из Васпитно – поправног дома

  - анализа неопходних компетенција за одређено занимање са јасним профилисањем радника које конкретни послодавац жели

  - обуке за конкретне послодавце – менторе који ће пратити младе који прођу све обуке

    4

  У име Града скупу се обратила заменик градоначелника Весна Лазаревић која је том приликом истакла подршку локалне самоуправе и системску бригу о младима, о самом пројекту је говорио директор Кристоф Бауман, о првим искуствима дуалног и неформалног образовања начелник Школске управе Зоран Асковић, а о конкретној имплементацији пројекта за шта је задужена Канцеларија за младе, Весна Живковић.

   

  Један од главних субјеката је и удружење грађана “Омладински савет” које већ има одређена искуства у овој области.

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid