Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Еко камп у Рибарској бањи

Еко камп у Рибарској бањи

Ел. пошта Штампа

1 У Рибарској бањи, у просторијама дечијег одмаралишта ПУ „Ната Вељковић“ организован је „Еко камп“. Организатор је ОШ „Јован Поповић“ а покровитељ град Крушевац, а учеснике данас су посетили градоначелник Драги Несторовић и помоћник градоначелника Оливера Дреновац.

 

У оквиру пројекта о заштити животне средине обухваћено је 18 основних школа са територије града Крушевца (узраста од 5. до 7. разреда) и ОШ „Бранко Радичевић“  из Косовске Митровице.

  2

На радионицама су одржана предавања о заштити животне средине, климатским променама, лековитом биљу, рециклажним иновацијама.

  3

Градоначелник Крушевца Драги Несторовић са ученицима је разговарао о заштити животне средине али и њиховим циљевима и идејама које се односе на очување природе.

  4

У изјави новинарима Несторовић напомиње да су пројекти из ове области скупи и веома значајни те да су ученици на еко радионицама у оквиру својих пројекта показали да су заштиту животне средине схватили веома озбиљно.

  5

„Град је веома близу да реши проблем екологије те да нам остаје да након тога водимо рачуна да поново не дођемо у ситуацију да решавамо проблем онога што смо сами учинили. Наставићемо да подржавамо овакве и сличне акције које су од великог значаја  за решавање глобалног проблема заштите животне средине и који захтева сасвим другачији приступ свих нас како би се трајно решио“, нагласио је градоначелник.

  6

План је да се са оваквим камповима настави и у наредном периоду.

 

Време у Крушевцу

Температура: 27 °C vreme
Притисак: 994.2 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid