Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Показна вежба савета за безбедност саобраћаја

Показна вежба савета за безбедност саобраћаја

Ел. пошта Штампа

1 На Тргу косовских јунака, вечерас је одржана показна вежба "Симулација саобраћајне незгоде и спасавање повређених лица заједничким деловањем свих надлежних служби". Организатор је Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији града Крушевца. Симулацији су присуствовали градоначелник Драги Несторовић, заменик градоначелника Весна Лазаревић и председник Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић.

 

Вежба је одржана као сегмент кампање за повећање безбедности свих учесника у саобраћају.

  2

Према речима председника градског Савета Драгана Блажића, циљ је предузимање превентивних мера за смањење саобраћајних незгода.

  3

Савет за безбедност саобраћаја током целе године спроводи активности намењене свим угроженим категоријама у саобраћају, а вечерашњом вежбом желели су да упуте две поруке.

  4

Једна се односи на показивање катастрофалних последица саобраћајних незгода,како по животе људи, тако и по материјална добра, чиме се подиже свест свих учесника у саобраћају, а друга - да се прикаже координирана и обједињена акција Саобраћајне полиције, Хитне медицинске помоћи, Ватрогасно - спасилачке јединице и Црвеног крста, у спасавању повређених лица.

  5

Ученици Прве техничке школе исписали су обућом број погинулих лица у саобраћајним незгодама током последње 3 године -  а то је 43.

6

 

Време у Крушевцу

Температура: 16 °C vreme
Притисак: 997.9 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid