Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Oтворен Руски кутак у Хемијско-технолошкој школи

Oтворен Руски кутак у Хемијско-технолошкој школи

Ел. пошта Штампа
1

У Хемијско – технолошкој школи у Крушевцу, данас је свечано отворен кабинет Руског језика, као и Руски кутак и библиотека. Свечаности су присуствовали директор Руске хуманитарне мисије Алексеј Полковников, као и директор за Балкан Бранимир Нешић, аташе за културу Руске амбасаде Ирина Ивановна Гњеткова,радоначелник Драги Несторовић, председник Скупштине града Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, помоћник градоначелника Предраг Миленковић, представници Крушевачке епархије, Крушевљани руског порекла и бројни други гости.

Ова активност је реализација пројекта „Паметна учионица руског језика“ и „Руски кутак“ и представља продужетак иницијативе „Руске хуманитарне мисије“ у Републици Србији. Вредност донације износи око 3 милиона динара.

11

 

12

 

13

 

2

10

 

У име школе, на вредној донацији захвалио се директор Мирољуб Петровић, а директор Руске хуманитарне мисије Алексеј Полковников образложио да је њихова мисија побољшање услова рада у циљу квалитетнијег и модернијег образовања, а уз то и обогаћивање руског књижног фонда и промоција руског језика и културе.

6

 

7

Руски аташе за културу Ирина Гњеткова, истакла је да заједница са великим братским руским народом гарантује спас од историјског заборава традиције и обичаја, губљења вере и језика, духовности и тзв. „словенске душе“ коју као спецификум  поседују наши сродни народи. „Овом донацијом, кроз јединствене и вашим условима прилагођене програме са ученицима, младима и одраслима, одвијају се процеси учења кроз научна, културна и образовна достигнућа“.

8

Скупу се обратио и градоначелник Драги Несторовић који се такође захвалио Руској хуманитарној мисији на вредној донацији, истакавши сарадњу коју град Крушевац остварује са бројним руским градовима  (Волгоград, Одинцово, Електростал, Липецк, Рјазањ, а очекује се и потписивање Повеље о сарадњи са Санкт Петербургом).

9

У програму припремљеном за ту прилику, учествовао је хор ОШ „Драгомир Марковић“, најмлађи полазници курсева руског језика, ансамбл са певачем Павлом Панином, ученици ОШ „Бранко Радичевић“ и Музичке школе.

3

 

4

 

5

 

 

 

 

Време у Крушевцу

Температура: 16 °C vreme
Притисак: 997.9 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid