Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Одржана свечана седница Скупштине града

Одржана свечана седница Скупштине града

Ел. пошта Штампа

Grb_grada Поводом дана Града – Видовдана, данас је одржана свечана седница Скупштине града Крушевца на којој су додељена традиционална признања и награде  најзаслужнијим организацијама и појединцима.

Присуствовали су: делегације градова побратима Бијељине,  Крфа, Старе Загоре, Рмнику Влчеа, Волви Ставроса, Oдинцова, директор БИА Братислав Гашић, народни посланици, МУП, начелник Расинског округа, председници других општина, привредници, директори предузећа и јавних служби и др.

1

 

2

Свечану седницу отворила је председник Скупштине Јасмина Палуровић, након кога се обратио градоначелник Драги Несторовић.

15

Додељена су признања: Видовданска награда, Плакете и Похвале.

-    Највеће признање, Видовданска награда, додељена је Његовом Преосвештенству Епископу крушевачком Господину др Давиду Перовићу,за изузетан допринос развоју, неговању и очувању српске духовности, а награду је уместо Епископа примио  протојереј ставрофор Драги Вешковац.

3

 

 

Плакете  ГРАДА КРУШЕВЦА

1. „Хенкел Србија“  Крушевац за допринос привредном развоју града Крушевца и учешће у реализацији хуманитарних активности  у  Граду.

4

2. „Трајал корпорацији“ Крушевац, за резултате остварене у производњи, повећању извоза и учешћу у реализацији бројних културних и хуманитарних манифестација.

5

3. Љубиши Бати Ђидићу, књижевнику за богато књижевно стваралаштво и афирмацију града  Крушевца у области културе.

6

4. Душану Рајковићу, шаховском  велемајстору , за врхунска достигнућа у шаху.

7

5. Владици Петровићу, постхумно, за унапређење производње, повећање извоза и учешће у реализацији пројеката од интереса за Град. Награду су примили ћерке и брат.

8

ПОХВАЛЕ ГРАДА КРУШЕВЦА

 

1. Школи за основно и средње образовање  „Веселин Николић“ Крушевац, за изузетан допринос у васпитно - образовном раду са децом са сметњама у развоју.

19

2. Музичкој школи „Стеван Христић“ у Крушевцу, за промоцију Града  Крушевца у музичкој уметности на бројним музичким манифестацијама.

9

3. Удружењу пензионера града Крушевца, за дугогодишњи рад и допринос  у  побољшању материјалног  и социјалног положаја пензионера.

10

4. Друштву за борбу против шећерне болести Крушевац, за побољшање положаја и квалитета живота особа  оболелих од дијабетеса.

11

5. Бошку Прибаковићу  за допринос развоју  предузетништва у Крушевцу.

12

6. Војиславу Трипковићу, дугогодишњем добровољном даваоцу крви за исказану солидарност и хуманост добровољним давањем крви, преко 106 пута.

13

7. Пуковнику Синиши Кресовићу  за  унапређење сарадње града Крушевца и  Војске.

14

 

У име награђених и у име Епископа крушевачког протојереј ставрофор Драги Вешковац.

17

 

 

У уметничком програму учествовали су Етно група "Лазарице", глумци  Крушевачког позоришта Слађана Несторовић  и Предраг Миленковић, као и црквени хор "Свети кнез Лазар".

16

 

18

 

 

 

Време у Крушевцу

Температура: 20 °C vreme
Притисак: 999.6 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid