Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Промоција књиге "Бескрајни Шекуларац"

  Промоција књиге "Бескрајни Шекуларац"

  Ел. пошта Штампа

  1 Вечераc је у Крушевцу одржана промоција књиге посвећена легендарном фудбалеру Драгославу Шекуларцу - „Бескрајни Шекуларац“, аутора Добривоја Бобија Јанковића. Поздравну реч у име града Крушевца упутила је заменик градоначелника Весна Лазаревић.

  Драгослав Шекуларац, репрезентативац Југославије и „друга звезда“ ФК Црвена звезда оставио је и траг своје тренерске каријере у ФК „Напредак“ (1996-1997), а како је изјавио из Крушевца носи много лепих успомена и велики број пријатеља.

  2

   

  3

  Госте и све присутне поздравила је заменик градоначелника Весна Лазаревић, која је уз жељу за добро здравље и дуг живот Драгославу Шекуларцу, поручила да је увек радо виђен у Лазаревом граду. "Крушевац је одувек био град спорта, тако да су сви спортисти увек добродошли. А посебно се радујемо сусрету са спортским легендама, људима који су остварили велике резултате на свим такмичењима и пронели спортску славу Крушевца, Србије и Југославије широм света".

  4

  О књизи је најпре говорио аутор Јанковић, који је изнео разлоге настанка овакве једне монографије. "Шекуларца сам пратио скоро од почетка његове каријере, дивио се његовој игри и головима, пратио његово понашање како на терену тако и ван терена, па је оваква једна књига својеврсни печат на те дане".

  5

  Драгослав Шекуларац, иако скоро у улази у  9-ту децениу живота, поздравивши присутне упутио је речи захвалности за све што је Крушевац урадио за њега. "То што сам доживео у Напретку, то се памти целог живота. Одавде имам пријатеље заувек, а Крушевац ми се на најбољи начин захвалио купивши ми стан у Београду."

  8

  Присутнима су се обратили, о књизи и популарном Шекију, некадашњи фудбалски репрезентативац Југославије и селектор репрезентације Илија Петковић, новинар и публициста Перо Златар и некадашњи кошаркашки репрезентативац и Шекијев друг из детињства Бата Радовић, Бојан Филиповић, некадашњи играч ФК "Напредак" у време када је Шекуларац био тренер у Крушевцу и у ФК "Обилић" Београд. 

  9

  Промоцију књиге пратио је велики број љубитеља фудбала, бивших играча и тренера, чланова управе ФК "Напредак", а присуствовао је и заменик председника Скупштине града Синиша Максимовић.

  6

   

  7

  Организатори вечерашњег догађаја су ФК "Напредак", Град Крушевац и Радован Петронијевић, потпредседник ФК "Напредак" у периоду када је Шекуларац радио у нашем клубу.

   

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid