Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Координациони састанак поводом црвеног метеоаларма

Координациони састанак поводом црвеног метеоаларма

Ел. пошта Штампа

1 Поводом тренутно веома високих темепература, али и сличне прогнозе времена у Крушевцу која ће према проценама метеоролога трајати до 10. августа, данас је заседао градски Штаб за ванредне ситуације, коме је председавао градоначелник Драги Несторовић. Присуствовао је и начелник Расинског управног округа Бранислав Весић као и представници служби, предузећа и установа чија се надлежност тиче мера заштите здравља и живота грађана и нормалног функционисања јавних служби.

 

На седници су донети Закључци којима ће се превентивно и оперативно деловати.

Пре свега, подсећају се суграђани да је, у складу са Законом о заштити  од пожара, забрањено паљење ватре, ниског растиња, стрњишта, биљног отпада, корова и др. на отвореном простору. Уколико се примети пожар мањих размера, потребно је обавестити надлежне службе и самостално приступити његовом гашењу до доласка ватрогасно – спасилачке јединице.

2

Што се тиче водоснабдевања, упозорење је да се вода из градског и сеоског водовода (посебно сеоских) не троши ненаменски , већ што рационалније.

ЈКП „Водовод“ обавља појачано поливање улица, стаза, паркиралишта, паркова и зелених површина...

Грађанима се такође препоручује да без преке потребе не бораве на отвореном простору од 10:00 до 17:00 сати, а уколико је кретање нужно, саветује се ношење лагане одеће светлијих боја од природних материјала, отворена обућа, наочаре за сунце, шешири, капе, сунцобрани и сл. Такође узимање више течности, конзумирање лаганије хране и избегавање кофеинских напитака и алкохолних пића...

3

Обавезно вршити вентилацију станова и других просторија у којима се борави, на природан или вештачки начин, а у случају коришћења клима уређаја подесити температуру да разлика између спољне и унутрашње не буде већа од 10 степени.

Здравствене службе појачаће активности на обезбеђењу довољног броја патронажних екипа.

4

Сви надлежни субјекти на територији града Крушевца су у приправности и предузимају појачане мере заштите и непрекидно прате ситуацију на терену.

 

Време у Крушевцу

Температура: 21 °C vreme
Притисак: 990.0 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid