Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Полицијска управа добила "Дрога тест" апарат

Полицијска управа добила "Дрога тест" апарат

Ел. пошта Штампа

1 Од данас је Полицијска управа Крушевац опремљенија за апарат – "Дрога тест", уређај за испитивање возача на присуство психоактивних супстанци. Апарат је уручио градоначелник Драги Несторовић, у присуству председника Скупштине града Јасмине Палуровић, начелника Градске управе Ивана Анђелића и председника Савета за безбедност саобраћаја Драгана Блажића.

Примопредаји апарата у Градској управи присуствовали су и начелник Управе саобраћајне полиције Београд Небојша Арсов, начелник ПУ Крушевац Миљан Петровић и начелник Одељења саобраћајне полиције Крушевац Милош Лазаревић.

2

Председник Савета за безбедност саобраћаја Драган Блажић је рекао да је функција Савета пре свега превентивног карактера и да је у том циљу недавно одржана симулација  „Обједињена акција спасавања “, као показна вежба са учешћем свих надлежних служби у збрињавању лица након саобраћајне несреће.

3

Крушевац је први град после Београда који у праксу уводи тзв. тетра  мобилне уређаје преко којих ће једним позивом о месту несреће бити обавештене све надлежне службе: Хитна помоћ, Полиција и Ватрогасно – спасилачка јединица. Тиме ће бити уштеђено драгоцено време кад је спасавање људских живота у питању.

 

Учесници састанка имали су прилику да погледају и кратак филм снимљен тим поводом, као и видео спот на тему безбедности тракториста.

4

Градоначелник Драги Несторовић говорио је о активностима Града у циљу заштите безбедности свих учесника у саобраћају, а пре свега деце. Оно на чему се фокусирају ти задаци је безбедност у зонама школа и овај пројекат који подразумева радове на путној инфраструктури, електронској сигнализацији и обележавању прелаза се приводи крају.

Такође, планира се и изградња полигона за обуку возача са елементима симулације у саобраћају.

 

„Крушевац према својим резултатима у области безбедности саобраћаја треба да буде пример“, истакао је начелник Управе саобраћајне полиције Београд, Небојша Арсов, „судећи према броју несрећа са смртним исходом које су смањене, али и по ефектима рада запослених“. Највећи број прекршаја у овој области односи се на прекорачење брзине, некоришћење сигурносних појасева и конзумирање алкохола.

5

Иначе, новац за набаку апарата – дрога тест обезбеђен је од наплаћених новчаних казни за прекршаје, по Програму унапређења безбедности саобраћаја Савета за безбедност. Вредност апарат је око 800.000 динара.

 

Време у Крушевцу

Температура: 21 °C vreme
Притисак: 990.0 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid