Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Делегација Крушевца у братској Бијељини

Делегација Крушевца у братској Бијељини

Ел. пошта Штампа

1 Побратимски град Бијељина 09.08.2017. прославља  крсну славу - Дан светог Пантелејмона. Тим поводом, организовани су "Пантелински дани", традиционална манифестација у славу заштитника града, а Крушевац на овој светковини представљају председник Скупштине града Јасмина Палуровић и директор Предшколске установе „Ната Вељковић“ Весна Живковић.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је вечерас свечани пријем за делегације дипломатских представништава у БиХ: Амбасаде Србије и  Словачке,   представнике побратимских и пријатељских градова Крушевца, Зрењанина, Куманова (Македонија), Лангенхагена (Немачка), Сремске Митровице, Лознице, Шапца, Kосјерића, Гораждевца, Лесковца, а од данас су побратимски градови и Брашов (Румунија) и Будва (Црна Гора)... Пријему су присуствовали и представници републичке власти, а размењени су и пригодни поклони.

 

2

3  

 

4

У име града Крушевца, крсну славу  градоначелнику Мићићу и свим грађанима Бијељине честитала је председник Скупштине града Јасмина Палуровић, уз најбоље жеље и даље неговање и јачање побратимских односа између два града озваничених Повељом о братимљењу још 2008. године.

  5

 

6

Након пријема, на Тргу краља Петра I Карађорђевића, градоначелник Бијељине Мићо Мићић, министар у Влади БиХ Мирко Шаровић и председник Скупштине града Бијељина Славиша Марковић положили су венац  на Споменик погинулим борцима у Одбрамбено - ослободилачком рату, а све остале делегације, одборници, представници удружења... по једну црвену ружу.

  7

 

8

 

9

 

10

У  Центру за културу одржано је Пантелинско духовно вече, где   се након обраћања првог човека Бијељине уручена највиша градска признања „Златна значка – Кнез Иво од Семберије“ – министру спољне трговине и економских односа у Влади БиХ Мирку Шаровићу и конзулу Републике Србије у Републици Српској Владимиру Јовановићу.

11

 

12

 

14

 

13

Пригодан уметнички програм извели су глумци Српског народног позоришта из Новог Сада и хор „Србадија“ из Бијељине.

15

 

Време у Крушевцу

Температура: 21 °C vreme
Притисак: 990.0 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid