Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Божићни доручак у Привредној комори Крушевац

Божићни доручак у Привредној комори Крушевац

Ел. пошта Штампа
13 У Регионалној привредној комори, данас је приређен пети по реду Божићњи доручак, на коме се традиционално додељују награде и признања најистакнутијим привредницима. Награде су додељене у 6 категорија, као и награда за појединца, а учешће су узели осим председника РПК Предрага Вукићевића и Епископ крушевачке Епархије господин Давид, градоначелник Јасмина Палуровић и председник Скупштине републичке Привредне коморе Милош Ненезић.

1

У уводној речи, председник Регионалне привредне коморе Предраг Вукићевић је изјавио да је 2017.година пуна добрих привредних резултата и значајних инвестиција – "Kromberg&Schubert", "Cooper Tire&Rubber Company", "Henkel", "DS Smith", MSM Group „Czechoslovak group“, „Building energy", „Planet Bike and Shimano“...

2

Остварена је међународна сарадња РПК са Немачком, Грчком, Русијом, Кином, Француском, Румунијом, Италијом, Белорусијом и многим другим европским и ваневропским земљама.

На пољу образовања, отвара се први факултет у  Крушевцу – Пољопривредни, а у овој области можемо се похвалити и резултатима у дуалном образовању, односно сарадњи привреде и школства.

Бројне су и хуманитарне активности уз помоћ других организација и установа...

„ Циљ данашњег награђивања је мотивација привредних субјеката да истрају у својим зацртаним пословним визијама и допринесу привредном развоју нашег краја. Ова 2018.година је година запошљавања и бољег животног стандарда“, закључио је Вукићевић.

 

Епископ крушевачки господин Давид истакао је изузетну сарадњу између световне и духовне власти и усклађеност међусобних односа, што доприноси стварању посебне атмосфере сагласја у циљу свеукупне добробити грађана Крушевца.

3

Председник Скупштине привредне коморе Србије Милош Ненезић је рекао да Крушевац има разлога за оптимизам јер је начињен заокрет у привредном животу града. И даље су потребни подстицаји од градске власти, као битна компонента успеха, наставио је Ненезић, али и добра сарадња са другим структурама као што је Унија послодаваца и сл. Највећи проблем је недостатак кадрова и улагање у образовање и едукацију младих треба поставити као један од приоритета.

4

Градоначелник Јасмина Палуровић подсетила је на изузетан допринос уложен у развој Града, претходног градоначелника Драгог Несторовића и том приликом истакла и сарадњу локалне и републичке власти.

  5

 

На данашњем Божићњем доручку додељене су награде ( повеље и златници ) следећим привредним субјектима:

- ППТ Арматуре Александровац – за успешно извозно средње предузеће,
- ППТ "Петолетка Трстеник" – за допринос развоју локалне заједнице,

9


- АД "Јуниор" Брус – за допринос развоју туризма,
- "Арома" Крушевац – за успешно пословање у категорији малих и средњих предузећа 

14

- "DS Smith" Крушевац – за унапређење квалитета
Владица Петровић, генерални директор Фабрике мазива ФАМ а.д. Крушевац, постхумно

 

 

 

Време у Крушевцу

Температура: 12 °C vreme
Притисак: 1003.1 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid