Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Награђени Светосавски ученици

  Награђени Светосавски ученици

  Ел. пошта Штампа

  1 У Мозаик сали Градске управе, Комисија за стипендирање и награђивање ученика и студената града Крушевца и оснивач – град Крушевац, одржали су традиционалну свечаност поводом Савиндана, на којој су додељене награде најбољим ученицима и студентима, стипендистима Града. Град Крушевац посебну пажњу поклања награђивању младих талената које је само један од облика помоћи и подршке младим људима жељним знања и образовања. У циљу промоције, слике најбољих ученика нашле су се и на билборду у центру града.  

   

  Градска управа града Крушевца је на основу предлога школа донела одлуку о награђивању 27 – оро најуспешнијих ученика завршних разреда основних и средњих школа. Ученици су на поклон добили новчану награду у износу од 10 000 динара, књигу „Културна историја Срба“ аутора Јована Деретића, примерак постера са фотографијама награђених ученика и први пут – вунене чарапе.

    2

  Награђеним ученицима и студентима се обратила градоначелник Јасмина Палуровић: „Снага сваког народа и државе почива у броју образованих људи и квалитету њиховог знања. Зато је важно да имамо што више младих, образованих људи који ће бити покретачка снага убрзаног, савременог и демократског развоја нашег друштва. Желимо да вас на Савином путу  - на путу знања и образовања прате упорност, истрајност и успех“.

    3

  Реч је имала и председник Комисије за стипендирање и награђивање ученика и студената града Крушевца, Јелена Николић пожелевши им успех у даљем школовању и нагласивши континуирану подршку: „И ове године, награђујемо вас за ваша дела. То је само мали подстрек, успомена која ће вас увек подсећати на то да Крушевац мисли на вас, али мислите и ви на њега. Ваше знање, образовање и памет непроцењива су вредност коју ћете, надам се, по завршетку школовања уложити у ваш родни град“.        

    4

  Награде ученицима основних школа (19-оро ђака) уручили су начелник Градске управе Иван Анђелић и помоћник градоначелника за друштвене делатности др Јелена Милановић. За награде средњошколцима (њих 8-оро), била је задужена председник Комисије Јелена Николић, а за шесторо студената, сви са просечном оценом 10, градоначелник Јасмина Палуровић. Они су добили по 15.000 динара.

    7

   

  8

   

  9

  10


  У име награђених, Граду се захвалио ученик 4. разреда Политехничке школе „Милутин Миланковић“, Лука Бинић, уручивши том приликом постер са фотографијама Градоначелнику.

    11

   

  12

   

  13

  У програму је учествовао хор музичке школе „Стеван Христић“, под диригентском палицом професорке Радмиле Почанић.      

  6

   

   

   

  СПИСАК  НАГРАЂЕНИХ

   

  ОСНОВНЕ ШКОЛЕ :

  1.ЈАЊА КРСТИЋ , ученица 8. разреда ОШ ,,Нада Поповић''


  2.КАТАРИНА ДАМЈАНОВИЋ , ученица 8. разреда ОШ ,,Доситеј Обрадовић''


  3.МАРИЈА АНЂЕЛКОВИЋ , ученица 8. разреда ОШ ,,Драгомир Марковић''


  4.АНА ЦВЕТКОВИЋ , ученица 8. разреда ОШ ,,Јован Поповић''


  5.НИКОЛА СТАНКОВИЋ, ученик 8. разреда ОШ  ,,Бранко Радичевић''


  6.ЈОВАНА ВЕЉИЋ , ученица 8. разреда ОШ ,,Јован Јовановић Змај''


  7.ПАВЛЕ РУПНИК , ученик 8. разреда ОШ ,,Вук Караџић''


  8.МАРКО МИЛОШЕВИЋ , ученик 8. разереда ОШ ,,Владислав Савић Јан'' Паруновац


  9.СОФИЈА ПАВЛОВИЋ , ученица 8. разреда ОШ ,,Велизар Станковић Корчагин'' Велики Шиљеговац


  10.ВАЊА ПЕИЋ , ученица 8. разреда ОШ ,,Станислав Бинички'' Јасика


  11.КАТАРИНА СТОЈКОВИЋ , ученица 8. разреда ОШ ,,Деспот Стефан'' Горњи Степош


  12.ЈУЛИЈАНА ЈАЋОВИЋ , ученица 8.разред ОШ ,,Брана Павловић'' Коњух


  13.НЕМАЊА СИМИЋ , ученик 8. разреда ОШ ,,Свети Сава'' Читлук


  14.АЛЕКСАНДРА НИКОЛИЋ , ученица 8. разреда ОШ ,,Жабаре'' Жабаре


  15.МАТЕЈА ТАМБУРИЋ , ученик 8. разреда ОШ ,,Страхиња Поповић'' Дворане


  16.АЛЕКСАНДРА МИЈАЈЛОВИЋ, ученица 8. разреда ОШ ,,Кнез Лазар'' Велики Купци


  17.НИКОЛА ВАСИЋ, ученик 8. разреда ОШ ,,Васа Пелагић'' Падеж


  18.ФИЛИП ГОВЉА ЦВЕТКОВИЋ, ученик 6. разреда Основне музичке школе ,,Стеван Христић


  19.АРИЈА МИСИНИ, ученица Основне школе  ,, Веселин Николић''                      


  СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

  ТЕОДОРА ПАВЛИЧЕВИЋ, ученица 4. разреда - Гимназије

  СТРАХИЊА ВАСИЉКОВИЋ, ученик 4. разреда – Прве техничке школе

  КАТАРИНА ПЕЦИЋ, ученица 4. разреда - Економско – трговинска школа

  ТЕОДОРА ВЕШКОВАЦ, ученица 4. разреда - Средње музичке школе ,, Стеван Христић ''

  МИА ХИНИЋ, ученица 4. разреда - Хемијско - технолошке школе

  ЛУКА БИНИЋ, ученик 4. разреда – Политехничке школе ,,Милутин Миланковић''

  НЕНАД ЋИРКОВИЋ, ученик 4. разреда Медицинске школе

  ИВАН РАДЕНКОВИЋ, ученик 3. разреда, Средње школе ,,Веселин Николић''

  СТУДЕНТИ
   Петровић Бојана, студент 3. године Правног факултета у Београду. Просечна оцена положених свих испита у 1. и 2. години је 10,00. 

  Ђурђевић Александар, студент 6. године Војномедицинске академије - Медицинског факултета у Београду. Просечна оцена положених свих испита у 5. години је 10,00.

  Тасић Јелена, мастер математичар Математичког факултета у Београду. Мастер студије је завршила са просечном оценом 10,00.

  Тодоровић Јована, мастер професор језика и књижевности Филолошког факултета у Београду. Мастер студије је завршила са просечном оценом 10,00.

  Тодорић Јована, студент 2. године Филолошког факултета у Београду. Просечна оцена положених свих испита у 1. години је 10,00.

  Козић Дијана, струковни васпитач предшколског васпитања и образовања Високе школе струковних студија за васпитаче у Крушевцу.  Просечна оцена положених свих испита у 3. години је 10,00.

  1.    Петровић Бојана, студент 3. године Правног факултета у Београду. Просечна оцена положених свих испита у 1. и 2. години је 10,00.

  2.    Ђурђевић Александар, студент 6. године Војномедицинске академије - Медицинског факултета у Београду. Просечна оцена положених свих испита у 5. години је 10,00.

  3.    Тасић Јелена, мастер математичар Математичког факултета у Београду. Мастер студије је завршила са просечном оценом 10,00.

  4.    Тодоровић Јована, мастер професор језика и књижевности Филолошког факултета у Београду. Мастер студије је завршила са просечном оценом 10,00.

  5.    Тодорић Јована, студент 2. године Филолошког факултета у Београду. Просечна оцена положених свих испита у 1. години је 10,00.

  6.    Козић Дијана, струковни васпитач предшколског васпитања и образовања Високе школе струковних студија за васпитаче у Крушевцу.  Просечна оцена положених свих испита у 3. години је 10,00.

   

  Време у Крушевцу

  Температура: 7 °C 13383-1550841241 .gif" width="40" height="25" align="middle" alt="vreme" />
  Притисак: 998. hPa barometar.gif
  Прогноза...
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid