Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Посета државног секретара др Бобана Костића

  Посета државног секретара др Бобана Костића

  Ел. пошта Штампа

  1 Државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде – др Бобан Костић, данас је први пут након именовања на нову функцију посетио Крушевац. Он је са градоначелником Јасмином Палуровић, градским већником др Зораном Лугићем и помоћником градоначелника за пољопривреду Марком Милојевићем, разговарао о актуелној проблематици у овој области, могућностима сарадње са Министарством, као и помоћи локалним пољопривредницима у циљу унапређења њиховог рада.

   

  Данашња радна посета Крушевцу  др Бобана Костића била је прва у оквиру „теренског“ упознавања са стањем у пољопривреди у оквиру локалних самоуправа Србије.

  У овој години, рекао је државни секретар, за субвенције у области пољопривреде издвојено је чак 30,6 милијарди динара, (преко Управе за аграрна плаћања) што чини чак 90%  укупног буџета.

  2

  Тренутно се ради на изради Уредбе о расподели подстицаја, након тога се доноси Правилник, па расписује Конкурс.

  Предуслов конкурисања пољопривредника је да имају регистровано пољопривредно газдинство, а најчешћи проблем досадашњег недовољног коришћења државних субвенција је слаба информисаност, на чему треба највише радити у наредном периоду.

   

  Сви Конкурси, највероватније током марта и априла, биће доступни на сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, а за информације је на располагању и Кол центар.

  3

  Велика улога, закључено је на састанку, је на Пољопривредно саветодавној стручној служби, као посреднику између локалне самоуправе и Министарства. Такође, као организатору едукација и стручној помоћи приликом конкурисања, посебно код међународних финансијера.

  Функција Града је, између осталог, анимирање што већег броја пољопривредника за едукацију и конкурисање за подстицаје, како из државне касе, тако и из претприступних фондова.

   

  Ове године, из буџета града Крушевца за пољопривреду је издвојено око 40 милиона динара, а планира се и појачана контрола наменског коришћења субвенција.

   

  Време у Крушевцу

  Температура: 8 °C 13383-1550844841 .gif" width="40" height="25" align="middle" alt="vreme" />
  Притисак: 997. hPa barometar.gif
  Прогноза...
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid