Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Почело постављање рециклажних контејнера

Почело постављање рециклажних контејнера

Ел. пошта Штампа

1 У ЈКП „ Крушевац“ данас је одржана конференција за новинаре поводом донације од 280 контејнера у оквиру пројекта „ Успостављање система примарне селекције отпада у Крушевцу“. Партнери на пројекту су Град Крушевац који га  је преко Буџетског фонда за заштиту животне средине и покренуо 2016., затим ЈКП и немачка организација ГИЗ, а пројекат финансира Немачко министарство за економску сарадњу и развој. На конференцији су учествовали градоначелник Јасмина Палуровић, помоћник градоначелника за екологију и одрживи развој Оливера Дреновац и директор комуналног предузећа Мирослав Милојковић.

2

Нови контејнери омогућавају селективно одлагање отпада, односно рециклажу и поновну употребу,чиме се смањује експлоатација необновљивих ресурса, смањује загађивање воде и ваздуха и редуковање количине амбалаже.

3

Говорећи о значају пројекта градоначелник Јасмина Палуровић је истакла да је његов превасходни циљ, смањење количине комуналног отпада депонованог на депонији у Срњу, продужење њеног животног века, али и подизање свести о разврставању отпада као битног сегмента циркуларне економије и заштите животне средине.

О детаљима пројекта говорили су помоћник градоначелника Оливера Дреновац и директор ЈКП Мирослав Милојковић.

4

Током 2016.године, ово предузеће је добило око 480 канти, линију за сепарацију и 10 ПЕТ контејнера укупне вредности близу 2 милиона динара.

Наставком пројекта, 2017. али и 2018. реализоване су донације од 280 контејнера за ПЕТ, папир, стакло и комунални отпад, око 480 канти камион и виљушкар, а у току је изградња надстрешнице у Рециклажном центру. Ускоро почиње и опремање рециклажног центра.

Укупна вредност око 20 милиона динара.

5

Данас је отпочето и постављање рециклажних контејнера којима ће се покрити око 6500 домаћинстава и преко 1000 правних лица, а поделом канти за комунални отпад и ПВЦ џакова за амбалажу обухватиће се око 350 домаћинстава.

Паралелно са поделом опреме, радиће се и на едукацији становништва.

 

Време у Крушевцу

Температура: 11 °C vreme
Притисак: 997.5 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid