Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Представници Крушевца на „NBА All Star“ викенду

  Представници Крушевца на „NBА All Star“ викенду

  Ел. пошта Штампа

  1 На данашњој конференцији за новинаре у Градској управи, најављено је учешће кошаркашице Спортског клуба за децу и омладину са посебним потребама „Палестра“ из Крушевца, Сашке Вујичић и њеног тренера Миреле Милојевић, на „NBA ALL Star“ викенд у Лос Анђелесу.

  Кошаркашки спектакл биће одржан од 16. до 18. фебруара, а част и привилегију да се нађу у друштву најбољих, Сашка и Мирела добиле су захваљујући предлогу Специјалне олимипијаде Србије и по одобрењу светске Специјалне олимпијаде.

   

  Помоћник градоначелника за спорт Предраг Милојевић навео је да учешће наше кошаркашице на престижном спортском такмичењу промовише и афирмише Крушевац на међународном плану, што је наравно и заслуга тренера.

  „Град Крушевац подржава све активности које доводе до оваквих резултата и ми смо поносни што у конкретном случају наша делегација представља и Србију“.

    2

  О детаљима такмичења говорила је председница СК и тренер Мирела Милојевић. Учеснице Специјалне олимпијаде играће у Unified тиму заједно са најбољим кошаркашима света. Делегацију Специјалне олимпијаде у Лос Анђелосу чини укупно 12 спортиста, (из Европе су само представник Србије и Немачке), а у Unified тиму од укупно 10 играча, 6 је представника Специјалне олимпијаде.

  Иначе, оваква спортска „симбиоза“ по принципу Unified организује се по 7. пут, а NBA ALL Star викенд 67.

  3

  Овај догађај има за циљ да подигне свест о Специјалној олимпијади и способностима такмичара, као и да се подели порука јединства и инклузије кроз спорт са милионима гледалаца широм света.

  СК „Палестра“ је прошле године освојио друго место у кошарци на државном првенству, а 21. годишња Сашка Вујичић са вишегодишњим искуством у клубу, својим примером показује да је врхунски успех заслужен, како ангажованошћу чланова, тако и марљивошћу и посвећеношћу тренера.

   

  Време у Крушевцу

  Температура: 8 °C 13383-1550844841 .gif" width="40" height="25" align="middle" alt="vreme" />
  Притисак: 997. hPa barometar.gif
  Прогноза...
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid