Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Обилазак поплављеног подручја у Ђунису

Обилазак поплављеног подручја у Ђунису

Ел. пошта Штампа

1 Градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић обишла је насељено место Ђунис, које је најугроженије у поплавном таласу Јужне Мораве и Рибарске реке.

 

 

Од синоћ је нагло порастао водостај на Јужној Морави код места Ђунис, тако да је данас ниво воде на коти од  530 и уведене су редовне мере од поплава.

  2

Услед изливања Јужне Мораве, дошло је до плављења небрањеног пољопривредног земљишта, површине од око 100 хектара. Вода је продрла у већину дворишта домаћинстава која се налазе у небрањеном подручју, већину подрума, помоћних објеката и две куће.  Угрожено је 25 кућа, 27 људи и три привредна објекта у Ђунису, и 20 домаћинстава и 35 људи у Каонику. Од синоћ у 20:30 сати обустављен је саобраћај за сва моторна возила на Државном путу II реда 215 В, Крушевац-Алексинац-Ниш.

  3

Градоначелник је са сарадницима обишла локацију, разговарала са мештанима и представницима месне заједнице.

  4

„На седници градског Штаба за ванредне ситуације одржаној у петак, размотрили смо све могућности које могу да нас задесе, тако да смо овај раст водостаја сачекали спремни. Све екипе, које се ангажују у оваквим ситуацијама, су на терену, имамо и помоћ од стране мештана. Представници градског Штаба и Градске управе Крушевац обилазе угрожена домаћинства и пружају им сву неопходну помоћ“, рекла је Градоначелник Јасмина Палуровић.

  5

Душан Тодоровић, начелник Одељења за послове одбране и ванредне ситуације Градске управе  и Александар Лазаревић, начелник Сектора за ванредне ситуације Полицијске управе Крушевац, са подацима којима располажу, најавили су пораст водостаја у наредна 24 сата. „Ситуација ће да се прати из сата у сат, а извршили смо и све припремне радње за евентуалну евакуацију угрожених домаћинстава и сточног фонда, као и за допремање хране и свих других потрепштина“.

  7

У обиласку је био и начелник Полицијске управе Крушевац Миљан Петровић.

8

 

9

 

10

 

Време у Крушевцу

Температура: 25 °C vreme
Притисак: 1000.4 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid