Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Еколошка радионица за децу

Еколошка радионица за децу

Ел. пошта Штампа

1 У холу Крушевачког позоришта одржана радионица за децу у оквиру пројекта "Увођење примарне селекције чврстог комуналног отпада на месту настанка", у организацији ЈКП Крушевац, Градске управе Крушевац и немачке организације GIZ, уз присуство деце из ОШ "Бранко Радичевић" и ОШ "Драгомир Марковић".

 

Како је циљ пројекта смањење количине комуналног отпада за депоновање и подизање свести о разврставању отпада као битног сегмента циркуларне економије и заштите животне средине одржана је тематска квиз радионица са децом четвртог и петог разреда у смислу  провере знања и стицања нових о значају животне средине.

  2

Том приликом деци је објашњен и поступак компостирања у домаћинствима, а након радионице деци су дељени балони који су симболично представљали боје три рециклажна контејнера, слаткиши и промо материјал у коме је објашњено како вршити примарну селекцију кућног отпада на месту настанка и значај исте.

  3

Такође, на шеталишту испред Позоришта су постављени рециклажни контејнери за сакупљање пластике, стакла, парира и картона, где су грађани упознати, кроз промотивни материјал, о значају и начину коришћења ове врсте контејнера.

4

 

Време у Крушевцу

Температура: 25 °C vreme
Притисак: 1000.4 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid