Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Промоција голфа у ОШ "Јован Поповић"

Промоција голфа у ОШ "Јован Поповић"

Ел. пошта Штампа

1 Градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић, присуствовала је данас промотивном часу голфа у овиру физичког васпитања у ОШ „Јован Поповић“.

Савез за школски спорт Србије већ 5 година спроводи акцију „Спорт у школе“. Пројекат финансира Министарство омладине и спорта, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

2

У одабраној групи од 10 школа у Србији где се уводи голф као 4. час по реду у оквиру физичког васпитања, нашла се и ОШ „Јован Поповић“ из Крушевца. Деца обухваћена овим програмом су узраста од 1. до 4. разреда.

 

Министарство је донирало опрему и реквизите прилагођену ђацима, али и условима у затвореном простору. За обучавање деце, професор физичког фаспитања похађао је додатну едукацију.

3

Овај спорт који спада у елитне, али и најскупље, уз фудбал и кошарку има највише пратиоца у свету, а најпознатији голф играчи су најплаћенији спортисти.

 

У Србији је за сва такмичења надлежна Голф асоцијација Србије, а увођење голфа у школе допринеће његовој промоцији и популаризацији у нашој земљи.

4

 

Време у Крушевцу

Температура: 25 °C vreme
Притисак: 1000.4 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid