Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Почела подела пензионерских картица

Почела подела пензионерских картица

Ел. пошта Штампа

1 У Мозаик сали Градске управе данас су подељене прве пензионерске картице, корисницима са територије града Крушевца. Првих 100 картица пристиглих у крушевачку Филијалу Фонда ПИО, уручиле су градоначелник Јасмина Палуровић и директор Филијале Зорица Јовановић. Картице су одабране по принципу случајног узорка.

Присутне пензионере поздравила је градоначелник Јасмина Палуровић истакавши да Град подржава све активности везане за унапређење њиховог живота и да се залаже заједно са другим установама на републичком и локалном нивоу да им се омогуће бољи услови у периоду након активног радног века. Зато се даје пуна подршка иницијативи Министарства за рад, борачка и социјална питања и републичког Фонда ПИО у акцији израде и поделе бесплатних пензионерских картица.

2

О њиховој функцији и значају говорила је директор Филијале у Крушевцу, Зорица Јовановић.

3

Пензионерска картица је документ који омогућава пензионерима да безбедно доказују свој статус, без икакве друге документације, а притом су лични подаци потпуно заштићени.

4

Право на пензионерску картицу Фонда ПИО имају сви пензионери, без обзира коју врсту пензије користе, који је износ и где им је пребивалиште. Издаје се без накнаде и важи уз личну карту. Лична је и трајна, а важи док постоји основ за остваривање права или док је корисник лично не опозове. Уручује се лично уз личну карту у Филијали Фонда или њеним испоставама. Приликом преузимања корисник права потписује сагласност да је упознат са њеном употребом и добија упутство о коришћењу.

5

Иначе на територији Расинског управног округа има укупно око 58.000 пензионера.

  6

Данашњем чину уручења у Мозаик сали,  присуствовали су и начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, председник Скупштине града Живојин Милорадовић, помоћник градоначелника за друштвене делатности Јелена Милановић, заменик начелника Градске управе Драгица Бојковић, представници  крушевачке Филијале Фонда ПИО.

7

 

Време у Крушевцу

Температура: 12 °C vreme
Притисак: 1003.1 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid