print_grb.png

Спортски камп за слепе и слабовиде "Крушевац 2018"

Штампа

1 Град Крушевац је домаћин другог Спортског кампа за слепе и слабовиде "Крушевац 2018". Рад кампа је отворила градоначелник Јасмина Палуровић.

Овај камп организују Спортски савез особа са инвалидитетом из Крушевца, у сарадњи са Националним спортским савезом за слепе и слабовиде и Факултетом спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу.

3

У фискултурној сали Економске школе почео је са радом Kамп, а организован је и практичан приказ спорт за слепа и слабовида лица "Goall-ball" (голбол).

2

Поздрављајући присутне спортисте градоначелник Јасмина Палуровић им је пожелела леп и пријатан боравак у нашем граду, уз напомену да је Крушевац град спорта и младих и да ће се овом Кампу максимално помоћи у реализацији свог програма.

4

Дејан Ивановић, председник Спортског савеза особа са инвалидитетом нагласио је да је циљ кампа промоција и унапређење спорта особа са инвалидитетом, и град Крушевац подржава овај напоран рад и ентузијазам. Камп посебно промовише голбол - некада најтрофејнији параолимпијски екипни спорт, уз жељу да овај спорт постане лична карта слепих и слабовидих особа.

5

 

6

На кампу волонтерски учествују и студенти Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Нишу, који пружају максималну помоћ и подршку свим учесницима.

7

 

8

Данашњем догађају присуствовао је и помоћник градоначелника за омладину и спорт Предраг Миленковић.