Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Министар рада Зоран Ђорђевић положио венац на Споменик косовским јунацима

  Министар рада Зоран Ђорђевић положио венац на Споменик косовским јунацима

  Ел. пошта Штампа

  1 Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац код Споменика косовским јунацима у Крушевцу и одао почаст поводом 629. годишњице од боја на Косову.

   

  Министар Ђорђевић изјавио је да Косовска битка, одржана на Видовдан 1389. године, представља симбол борбе за слободу, против окупације и против оних који желе да српском народу отму оно што му припада.

    2

  "Видовдан је велики празник за Србију и битан је за нашу историју. Влада Србије, Министарство и Одбор за неговање традиција наставиће да овакве и сличне манифестације обележавају на прави начин и тиме сачувају сећање на све оне који су дали своје животе за слободу Србије”, рекао је Ђорђевић.

    3

  Министар је свим грађанима Крушевца честитао Дан града и истакао да је Крушевац у претходних шест година напредовао по свим питањима, али да увек има простора и за даљи развој.

    4

  „Влада Србије подржава и помаже свим локалним самоуправама у Србији, а начин на који се Крушевац развијао може да буде пример свима другим градовима“, истакао је Ђорђевић.

   

  6

   

  Градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић честитала је свим грађанима Видовдан, Дан града, том приликом истакавши низ манифестација којима се обележава.  Као најзначајнији догађај издвојила је откривање Споменика кнегињи Милици на Тргу деспота Стефана, који је подигнут захваљујући донацијама Клуба привредника града.

   

  Организатор комеморативне свечаности су Одбор Владе Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије и Град Крушевац.

  5

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid