Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Делегација Крушевца у братској Бијељини

Делегација Крушевца у братској Бијељини

Ел. пошта Штампа

0 Побратимски град Бијељина 09.08.2018. прославља  крсну славу - Дан светог Пантелејмона. Тим поводом, организовани су "Пантелински дани", традиционална манифестација у славу заштитника града, а Крушевац на овој светковини представљају градоначелник Јасмина Палуровић и председник Скупштине града Живојин Милорадовић.

 

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је у поподневним сатима  свечани пријем за делегације дипломатских представништава у БиХ: Амбасаде Индије, САД и Србије,  представнике побратимских и пријатељских градова Крушевца, Новог Сада, Зрењанина, Куманова (Македонија),  Сремске Митровице, Лознице, Шапца, Kосјерића, Гораждевца, Будве (Црна Гора) а од данас су побратимски градови и Брашов (Румунија), Азов (Русија) и Лесковац (Србија)... Пријему су присуствовали и представници републичке власти, а размењени су и пригодни поклони.

  2

 

3

 

4

 

У име града Крушевца, крсну славу  градоначелнику Мићићу и свим грађанима Бијељине честитала је градоначелник  Јасмина Палуровић, уз најбоље жеље и даље неговање и јачање побратимских односа између два града озваничених Повељом о братимљењу још 2008. године.

 

5

 

6


 Пре полагања цвећа на Споменик погинулим борцима у Одбрамбено - ослободилачком рату, гости су обишли Спомен собу посвећену свим погинулим и несталим са овог простора током ратних дешавања на простору бивше СФРЈ.

7

 

8

 

9

 

10

Након пријема, на Тргу краља Петра I Карађорђевића, градоначелник Бијељине Мићо Мићић, градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, који је био кум на слави и заменик министра за људска права и избеглице у БиХ федерацији Предраг Јовић положили су венац  на Споменик погинулим борцима у Одбрамбено - ослободилачком рату, а све остале делегације, одборници, представници удружења... по једну црвену ружу.

16

 

11

 

12

 

У  Центру за културу одржано је Пантелинско духовно вече, где  се први  човек Бијељине обратио свим гостима и присутнима. Том приликом, пожелео је да читав овај део Европе буде што успешнији на свим пољима, а да сви заједно имамо напредак у свим друштвеним сверама. Такође, упознао је и са оним шта је урађено у претходном периоду, као и будућим плановима, а највећи осврт посвећен је завршетку радова на канализацији и система за пречишћавање отпадних вода. 

 

13

 

14

 

Пригодан уметнички програм извели су глумци локалног позоришта  и хор „Србадија“ из Бијељине.

15

 

Време у Крушевцу

Температура: 12 °C vreme
Притисак: 1002.2 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid