Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Ђаци прваци започели своје школовање

  Ђаци прваци започели своје школовање

  Ел. пошта Штампа

  1 Поводом 1. септембра - почетка нове школске године и полазак у школу ђака првака, данас су челници Градске управе Крушевац обишли основне школе.

   

   

  Председник Скупштине града Крушевца Живојин Милорадовић посетио је Школу за децу са посебним потребама, где је данас своје школовање започело 8 ђака првака.

  Директор Школе Мирјана Базић поздравивши госте, родитеље и ученике истакла је да ће ова генерација ученика имати изванредне услове за рад и боравак у школи, као и добру учитељицу -Марину Станић,  која је веома успешна у раду са оваквом децом. Иначе, ова школа у основно-школском узрату има 138 ђака, а средњошколаца 78.

  Старији основци су приредили и пригодан програм

  2

   

  3

   

  4

  Заменик градоначелника Весна Лазаревић и секретар Скупштине града Маја Цуцкић обишле су Основну школу "Жабаре" у Жабару.

  Према речима директора  Весне Митровић, ова школа има 250 ђака, а у матичној школи у Жабару своје школовање започиње 8 првака.

   

  Весна Лазаревић, заменик градоначелника, пожелела је најмлађим ђацима ове школе пуно успеха. "Честитам родитељима и желим деци да буду што бољи ђаци, да буду добри другари и међусобно да се помажу. Слушајте учитељицу, она је ту да вас уведе у свет знања, а од данас вам је школа друга кућа". Заменик градоначелника је за све "ђаке прваке" купила слаткише, које им је и поделила за "слатко" будуће школовање...

   

  5

   

  6

   

  7

   

  * * * * *

   

  Град Крушевац и Комисија за спровођење активности популационе политике између осталих активности припремили су, у оквиру подршке породици, и поклон за ђаке прваке. За све ђаке прваке на територији града Крушевца обезбеђен је поклон у виду публикације "Прванка" и поклон честитка у износу од 1.500 динара. Ове школске године 2018/19. први разред је уписало 1050-оро деце (са напоменом да се деца и даље уписују). За ове намене у буџету града Крушевца опредељено је 2.000.000 динара. Поклон честитка биће уплаћена на наменски отворен текући рачун у Поштанској штедионици на име родитеља.

   

  Комисија за спровођење активности популационе политике у оквиру подршке породици са више ђака обезбедила је поклон честитке за куповину уџбеника за ученике основних и средњих школа, у вредности од:

  - 8.000 динара за ученике од првог до осмог разреда основних школа,

  -14.000 динара за ученике од првог до четвртог разреда средњих школа.

  За ове намене у буџету града Крушевца опредељено је 7.000.000 динара. Укупан број ученика који остварују ово право је 718. Поклон честитка биће уплаћена на наменски отворен текући рачун у Поштанској штедионици на име родитеља.

   

   

   

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid