Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Делегација Крушевца у братском Жалецу (Словенија)

  Делегација Крушевца у братском Жалецу (Словенија)

  Ел. пошта Штампа

  1 Председник Скупштине града Живојин Милорадовић и помоћник градоначелника за пољопривреду Марко Милојевић, бораве у дводневној посети братском граду Жалецу (Словенија).

  Синоћ, првог дана посете  у Дому културе одиграна је оперета "Хмељска  принцеза", која говори о  хмељу - "сувом злату" овог краја.

    2

   

  3

  Данас, другог  дана посете домаћини су организовали посету домаћинству породице Шалеј, која је једна од највећих произвођача хмеља у Европи.  Том приликом, показан је комплетан процес од убирања са плантаже до паковања за крајњег купца.

    7

   

  4

   

  5

   

  6

   

  8

  Такође, организована је и посета локалној фабрици пива "Green gold brewing".

    9

  Домаћини из Жалеца за своје побратимске градове који су овогодишњи гости - Крушевац, Бачка Паланка, Александровац, Уб (Србија), Westport  (Ирска), Жатец (Чешка) и Биоград на мору (Хрватска), организовали су и посету пећине "Пекел".

    10

  У раним поподневним часовима одржана је и свечана седница Општине Жалец, на којој је жупан (градоначелник) Јанко Кос, најуспешнијима поделио општинска признања и награде. У свом обраћању присутнима изнео је шта је урађено у периоду између два празника, као и о плановима за наредни период.

    11

   

  12

   

  13

   

  14

  Током трајања седнице, приређен је и пригодан културно-уметнички програм.

    15

  По завршетку седнице, од зграде Дома културе до главног градског трга, централном градском улицом  прошетала  је поворка сачињена од бројних гостију, удружења грађана, представника културно-уметничких и спортских друштава... На челу поворке био је господин Кос са сарадницима и представницима градова побратима. Специјални гост овогодишње свечаности био је председник Републике  Словеније Борут Пахор, који се са градоначелником, обратио присутнима, а дечији хор извео је пригодне композиције.

    16

   

  21

   

  17

   

  18

   

  20

   

  23

   

  24

   

  25

   

  26

   

  22

  Делегација Крушевца имала је прилику да се и упозна са председником Словеније.

  27

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid