Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести „Реци НЕ кеси! Узми цегер!

„Реци НЕ кеси! Узми цегер!

Ел. пошта Штампа

1 У петак 7. септембра на Старој зеленој пијаци нашим суграђанима дељени су цегери у оквиру пројекта „Реци НЕ кеси! Узми цегер“

 

Овај пројекат спроводи УГ "Treehouse" у сарадњи са Канцеларијом за младе града Крушевца по конкурсу за имплементацију Локалног акционог плана за младе. Акцији су се придружили и Буџетски фонд за заштиту животне средине и Канцеларија за заштиту животне средине града Крушевца, који су такође припремили цегере за наше суграђане.

3

Пројекат „Реци НЕ кеси! Узми цегер“ има за циљ да допринесе развијању свести, едукацији и активном укључивању младих у активности, које као резултат имају деловања у области очувања животне средине, конкретно, популаризацију и промоцију употребе цегера, како би се смањила количина пластичних кеса, као и активан однос младих у креирању идеја и елемената еколошке кампање .

2

У акцији дељења цегера и разговору са суграђанима учествовали су поред представника УГ "Treehouse", Канцеларије за младе, Канцеларије за заштиту животне средине и волонтера и помоћник градоначелника за екологију, одрживи развој, енергетику Оливера Дреновац и помоћник градоначелника за омладину и спорт Предраг Миленковић.

 

Оливера Дреновац нагласила је да се Град Крушевац кроз овај пројекат придружује напорима Министарства заштите животне средине да се потреба кеса значајно смањи, обзиром да је неконтролисано и масовно коришћење пластичних кеса велики еколошки проблем у Србији са значајним негативним ефектима по животну средине.

 

Време у Крушевцу

Температура: 25 °C vreme
Притисак: 1000.4 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid