Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Обележен 1. март – Дан цивилне заштите

  Обележен 1. март – Дан цивилне заштите

  Ел. пошта Штампа

  1 Поводом 1. марта – Дана цивилне заштите данас је у просторијама Расинског управног округа одржана седница Окружног штаба за ванредне ситуације. Седници је присуствовал и градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић.

    2

  Након поздравних речи начелника Расинског управног округа Бранислава Весића, начелник Сектора за ванредне ситуације ПУ Крушевац Александар Лазаревић упознао је присутне са кратким историјатом Цивилне заштите, као и са њеним значајем у друштву.  „Цивилна заштита је систем за заштиту, спашавање и отклањање последица од елементарних непогода. Код нас, у нашем округу, сектор је организован кроз специјалне јединице за заштиту од  пожара, прву помоћ, РХБ заштиту и спасавање на води и под водом. Надамо се да ћемо и наредних година имати што мање посла“, рекао је господин Лазаревић.

    3

  Данашњој седници присуствовао је и државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић, који је истакао да Влада Србије даје огроман значај Цивилној заштити и да ће јој се у наредном периоду још више посветити пажња у погледу унапређења у свим сегментима.

    4

  На седници су усвојени и извештаји о раду у претходној години, а разматрани су и планови рада Окружног штаба за ову и  наредне године.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid