Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести СД „Палестра“ на светским Летњим играма Специјалне олимпијаде

  СД „Палестра“ на светским Летњим играма Специјалне олимпијаде

  Ел. пошта Штампа
  1

  Поводом учешћа чланова СД „Палестра“ на светским Летњим играма Специјалне олимпијаде које ће бити одржане од 7. до 22. марта у Абу Дабију, данас је у Градској управи Крушевац одржана конференција за новинаре.

   

  О пропозицијама такмичења говорила је председник СД „Палестра" Мирела Милојевић.

  2

  Учествоваће око 7.700 спортиста и 3.000 тренера из 190 земаља, 20.000 волонтера и 3.000 акредитованих новинара. Такмичења су у 24 различита спорта, а највећи део је у Unified ( инклузивним ) спортовима. Србија се такмичи у 11 дисциплина. Као чланови репрезентације Србије, спортисти „Палестре" се такмиче у женском и мушком фудбалу, женској кошарци и пливању, укупно 20 Крушевљана.

   

  Свечано отварање је 14. марта, под паролом BE UNIFIED, односно будимо уједињени и јединствени, с обзиром да је у такмичењима обухваћена редовна и популација са посебним потребама.

  3

  У име спортиста, обратио се Милош Ђокић, са 12. годишњим искуством у пливању, члан ПК „Напредак“. Он ће бранити боје Србије у две дисциплине: 100 метара делфин и 200 метара мешовито.

   

  Крушевац је град спорта и подржава учешће наших такмичара на свим спортским манифестацијама, рекао је помоћник градоначелника за омладину и спорт Предраг Миленковић. СД „Палестра“ много пута је до сада показало да достојно репрезентује боје Крушевца и Србије, освајањем бројних медаља.

  4

  Уз наду и очекивање да ће тако бити и овога пута, помоћник Миленковић им је пожелео много успеха на предстојећем такмичењима.

   

  Осим Градске управе, одлазак у Абу Даби омогућило је највећим делом Министарство омладине и спорта преко Специјалне олимпијаде Србије.

  Поред многобројних спортских надметања, домаћини ће организовати и низ других програма: Самит младих, Породични форум, здравствене сесије и др.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid