Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Решење проблема ЈП "Градска топлана"

  Решење проблема ЈП "Градска топлана"

  Ел. пошта Штампа

  3 У Градској управи данас је одржан састанак бившег градоначелника Братислава Гашића, шефа Канцеларије за јавна улагања Марка Благојевића, градоначелнице Јасмине Палуровић, председника Скупштине Живојина Милорадовића са представницима ЈП „ Градска топлана“. Разматрана је актуелна ситуација у овом јавном предузећу и могућности решавања проблема, како би наредна грејна сезона у Крушевцу почела на време и несметано.

  Најважнији задатак, закључено је на састанку, је обезбеђење услова за несметано снабдевање топлотном енергијом у наредној грејној сезони (2019./2020.), али да притом решење буде дугорочног карактера.

  1

  Према речима шефа Канцеларије за јавна улагања Марка Благојевића, тренутна процена је да ће Република финансирати око 120 милиона динара за реконструкцију два котла на угаљ.

  Локална самоуправа ће бити задужена за имплементацију пројекта у фазама припреме, набавке и техничке реализације, уз подршку и помоћ Канцеларије за јавна улагања, преко које ће се и финансирати овај тренутно горући проблем за грађане Крушевца.

  2

  Директор ЈП „Градска топлана“ Драган Аздејковић нагласио је да ће Град Крушевац обезбедити око 18 милиона динара за ремонт два котла на гас. Тиме ће бити обезбеђене алтернативне, односно додатне могућности испоруке топлотне енергије, како се велики проблеми овогодишње грејне сезоне не би више поновили.

  Радови неопходни за ревитализацију и нормално функционисање Топлане почеће у најскоријем року.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid