Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Oтворен Спортско-рекреативни центар "Самар" у Рибарској Бањи

  Oтворен Спортско-рекреативни центар "Самар" у Рибарској Бањи

  Ел. пошта Штампа
  1 У Рибарској Бањи данас је отворен спортско - рекреативни центар " Самар". Центар је отворио министар туризма, трговине и телекомуникација Расим Љајић, а уз бројне госте, пословне партнере и пријатеље, присуствовали су градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић, председник Скупштине града Живојин Милорадовић и заменик председника Скупштине града Синиша Максимовић.
  Још давне 1834., Књаз Милош је наредио да се научно испитају воде Рибарске Бање на Медицинском факултету у Бечу. Та година узета је као почетак научно утемељеног рада. То је био и разлог да се у 185. години од оснивања, покрене нешто ново, односно отвори комплекс намењен рекреативном туризму, рекао је директор Специјалне болнице " Рибарска Бања", Душан Шокорац.
  С обзиром да бањски комплекси приходују у туризму Србије са укупно око 50% учешћа, идеја је пратила светски тренд тзв. " нових бања ", односно покретање понуда  у циљу задовољења спортских и рекреативних потреба, пре свега младих, а акценат се ставља на СПА, велнес и друге сличне програме.
  Цена инвестиције издвојене из сопствених средстава Специјалне болнице је око 100 милиона динара. Нова понуда се састоји од аквапарка, терена за тенис, стони тенис и одбојку на песку, рента бајка, кафића и других пратећих садржаја.
  Град Крушевац се континуирано труди да побољша своју ширу туристичку понуду, изјавила је градоначелник Јасмина Палуровић. Један од пројеката у том циљу је и отварање новог комплекса у Рибарској Бањи чиме ће она привући пре свега млађу популацију и изаћи из оквира чисто здравственог туризма. Сарадња са овим лечилиштем је на високом нивоу, а што се тиче ресорног министарства (туризма), увек је на адекватан начин испратило идеје и замисли које доприносе развоју ове привредне гране у нашој регији.
  Министар туризма Расим Љајић најавио је повезивање туристичке понуде Јастрепца са Рибарском Бањом и активности које ће водити у том правцу. Такође, отварање оваквих комплекса подстиче и развој приватног сектора, односно улагање у смештајне капацитете.
  Рибарска Бања има сва обележја лидера здравственог туризма у овом делу Србије, а проширењем делатности на активну и млађу популацију, обезбедиће додатне изворе прихода и проширити могућности развоја.
  У поступку приватизације бања који следи, настојање је да се, колико је то могуће, раздвоје сегменти здравствене и спортско - рекреативне понуде, закључио је Љајић.
   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid