Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Прослављен Дан Гимназије

  Прослављен Дан Гимназије

  Ел. пошта Штампа
  1 У Крушевачком позоришту данас је обележен Дан крушевачке Гимназије. Ова образовна установа основана је пре 154 године, а и данас је прати репутација једне од најбољих Гимназија у Србији. Академији у позоришту присуствовали су градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић и представници јавног и друштвеног живота града.
  Да се до садашњег статуса школе стигло вредним трудом и радом, подсетила је директор Биљана Дачић.
  "Ученици су освајали такмичарска одличја на школским, општинским, окружним и републичким такмичењима. Сусрет са новим изборним програмима нас је усмерио да интензивно примењујемо пројектну наставу, што је имало за циљ да осветли интердисциплинарност школских предмета, да нас кроз креативност међусобно више повеже и да ојача способност наших ученика у стицању функционалних знања. Упоредо са освајањем нових програма радили смо и на томе да се што боље припремимо за предстојећу Националну матуру. Без савремених технологија не може се замислити данашњица, па смо се сходно томе припремали за употребу Електронског дневника , обновили смо опрему у рачунарским кабинетима, што је значајан корак за наставу.Чека нас још много посла на дигитализацији учионица, а преостаје нам обавеза и на реконструкцији дела школе".
  Након обраћања директора, 15-оро ученика, учесника државних такмичења  и освајачи екипног другог места награђени су књигама, а за ђака генерације проглашена је Јелена Миловић. За Светосавског ученика изабран је Андрија Кековић.
  Иначе, Гимназија може да се похвали и великим бројем страних језика који се уче, чланови новинарске секције сарађују са локалним медијима, а једном годишње објављују и часопис "Вентури".
  Школа активно сарађује са значајним научним институцијама , нарочито са истраживачком станицом Петница. Гимназијалцима су се отварала и врата САНУ, а неки од њих су своја знања доказивали и на међународним такмичењима.
  Чланови хора активно раде, драмска секција већ неколико година има запажена учешћа на фестивалима, а спортисти доносе медаље и пехаре.
  Функционише и Група за вршњачку едукацију. Своју креативност и енергију ученици показују кроз рад Ђачког парламента који је покренуо многе хуманитарне и забавне акције.
  Школски простор је организован у 18 учионица и 13 кабинета, који пружају солидне услове за наставни и ваннаставни рад.
  О свему томе упознали су нас ученици кроз пригодан програм, а своју креативност и умеће показали су и кроз рецитал, познавање језика, хорско певање и музичко извођење... Прослава се завршила ђачком представом у режији професорке Невене Симић.
   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid