Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести 72 године ВП Дома у Крушевцу

  72 године ВП Дома у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа
  9

  У ВП Дому Крушевац, данас је обележен Дан установе, која слави велики јубилеј – 72 године постојања и рада. Пре почетка прославе, освештан је крст на храму Св. Филимона и Онисима, у чијој изградњи су учествовали штићеници, а донацијама и запослени. Свечаности су присуствовали бројни гости, градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић, замени градоначелника Весна Лазаревић, директор Управе за извршење кривичних санкција Дејан Царевић, бивши управник Иван Мијаиловић, директори јавних предузећа и установа, сарадници, партнери и пријатељи ове Установе.

    1

   

  2

   

  3

  Управник ВП Дома Милош Ристић је рекао да ова Установа наставља са радом на унапређењу и побољшању квалитета рада, али и услова живота штићеника. Интензивно се ради на програмима ресоцијализације, а сарадња са Градом и јавним установама је на високом нивоу. Један од приоритетних циљева је јачање поверења у младе људе који су на издржавању казни и рушењу предрасуда о њима.

  4

  Директор Управе за извршење кривичних санкција Дејан Царевић изразио је задовољство радом ВП Дома који своје активности фокусира на образовање, професионално усмеравање и психолошку подршку. Као најважнији сегмент, навео је целовиту и комплексну припрему штићеника „ за одлазак“.

  5

  У сарадњи са Националном службом запошљавања и локалном самоуправом, осмишљени су програми за школовање дефицитарних занимања, а са невладином организацијом „Омладински савет“ развили су пројекте „Знањем до посла“ (којим је обухваћено 80 штићеника), а профитабилно се баве и производњом цвећа.

  6

  Активни су учесници многих градских манифестација у виду подршке и помоћи, а колико се води рачуна о њиховој едукацији и образовању, показали су активним учешћем у данашњем програму.

  8

  Осим њих, прославу су увеличали и дечји хор Културног центра, глумци Крушевачког позоришта, а у част великог јубилеја 630. годишњице боја на Косову, музичку тачку припремио је и гуслар из Крагујевца.

  7

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid