Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Обилазак радова на изградњи резервоара у Гркљану

  Обилазак радова на изградњи резервоара у Гркљану

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас су градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић и заменик градоначелника Весна Лазаревић обишли радове на изградњи резервоара у насељеном месту Гркљане.

  „И у овој години настављамо са радовима на ширењу и изградњи водоводне мреже, тако да ће у наредне две године на систем водоснабдевања бити прикључено још 14 села, а са завршетком ових радова здравом пијаћом водом са система Ћелије биће покривено више од две трећине насељених места на територији града“, рекла је градоначелник Јасмина Палуровић.

  2

  У насељеном месту Гркљане недавно је завршен објекат црпне станице, а тренутно се изводе радови на изградњи резервоара. Након завршетка резервоара и хидрофорских постројења, око 120 домаћинстава, односно 450 становника добиће здраву пијаћу воду са система Ћелије.

   

  Извођач радова је „Пројект градња“ из Крушевца, навео је директор ЈП „Водовод“ Владимир Милосављевић. Радови се финансирају из буџета Града, а уговорена вредност је око 8,5 милиона. Радови на изградње црпне станице финансирани су сопственим средствима предузећа, а уговорена вредност је око 3,7 милиона динара.

  3

  Поред изградње објеката у Гркљану, у плану за ову годину је и изградња још 10 објеката, резервоара и црпних станица, у насељеним местима Велика Ломница, Каменаре, Коњух, Дворане и Петина.

   

  Изградњом објеката на потезу Дворане – Здравиње у наредној години биће завршен и овај водоводни систем, а воду би требало да добију села Дворане, Петина, Пољаци, Ловци и Здравиње. За изградњу овог система опредељено је 40 милиона динара.

  4

  До сада је на водоводни систем „ Ћелије „ прикључен Град и 63 села, а у процесу прикључивања је још 14.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid