Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Награђени најбољи ученици

  Награђени најбољи ученици

  Ел. пошта Штампа

  1 У холу зграде Градске управе, данас је одржана традиционална свечаност у оквиру манифестације „Видовдан“ на којој Град Крушевац и Комисија за стипендирање и награђивање ученика и студената, награђују дипломама, књигама и новчаним наградама ученике основних и средњих школа.

   

  Награђени су ученици који су из појединих наставних предмета освојили једно од прва три места, односно, награде на Републичким и Међународним такмичењима и олимпијадама знања која су прописана Календаром такмичења Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије за школску 2018/2019. годину.

  6  

  Награђено је 230 ученика основних и средњих школа за освојених 167 наградa - 133 републичких и 34 међународнe.

   

  У складу са Правилником о критеријумима за коришћење средстава за стипендирање и награђивање ученика и студената града Крушевца – ученик може бити награђен са највише две награде за најбољи постигнути резултат у највишем рангу такмичења и то за постигнуте резултате на такмичењима из различитих наставних предмета.

   

  - за освојену прву награду на појединачном Републичком такмичењу ученици се награђују са 12.000, за другу награду 11.000 и трећу награду 10.000 динара.

  -  за освојену прву награду на појединачном Међународном такмичењу ученици се награђују са 14.000, за другу награду са 13.000 и за трећу награду са 12.000 дин.

  -  за освојене награде на екипним Републичким  такмичењима ученици се награђују следећим износима: за прву награду 16.000 (по 8.000); за другу награду 14.000 (по 7.000) ; за трећу награду 12.000 (по 6.000), односно математичка екипа за освојено 3.место са 18.000 динара (по 6.000 динара).

  -  за освојене награде на екипним Међународним такмичењима ученици се награђују следећим износима : за другу награду 18.000 ( по 9.000) ; за трећу награду 16.000 ( по 8.000) динара.

  -  Екипа Економске школе (6 ученика) за освојено 2. место на републичком такмичењу из симулације судског процеса  награђује се са  18.000 динара,

  -  Хор Музичке школе ,,Стеван Христић'' за освојену 2. награду на републичком такмичењу хорова гимназија, средњих стручних школа и средњих музичких школа награђује се са 30.000 динара,

  -  Кошаркашка екипа ОШ ,, Јован Поповић'' за освојено 3. место на републичком такмичењу са 15.000 динара и

  -  Екипа Медицинске школе за освојено 3. место на републичком такмичењу из прве помоћи са реалистичким приказом повреда и стања награђује се са 15.000 динара.

   

    2

  Награђеним ученицима обратила се градоначелник Јасмина Палуровић: „Задовољство ми је што смо се окупили у оволиком броју, захваљујући запаженим резултатима  које су ученици основних и средњих школа остварили на престижним такмичењима у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Иза њиховог успеха је велики труд и озбиљне припреме уз подршку ментора. Овом приликом, захваљујемо се наставницима који су стручношћу и ангажовањем несебично помогли ученицима, и тако дали свој допринос током припрема ученика за такмичења, као и родитељима који су подржали своју децу. Постигнутим успесима ученици не само да презентују свој град, већ успостављају и нове системе вредности и постављају норме будућим генерацијама.

  Оваквим пријемом Град Крушевац жели да укаже друштву на вас, младе људе који вредним радом и трудом остварују завидне резултате  у бројним научним  и спортским дисциплинама.

  Драго ми је што сте на најбољи начин представили себе, своје породице и школе и свој царски град. Хвала вам на томе и желим вам да наставите да будете успешни, а град је ту да препозна ваш квалитет, елан и жељу за знањем, јер је знање и квалитет нешто што вам нико не може узети. Желим вам и у будуће велике успехе у образовању и у животу и надам се да ћете се са својим знањем вратити  у  свој царски град и да ћете га учинити још лепшим и перспективнијим за живот“.

    3

  Награде су уручили осим Градоначелника, председник Комисије за стипендирање и награђивање ученика и студената  Јелена Николић и начелник Одељења за друштвене делатности Градске управе Зорица Јовановић.

  4

   

  5

   

  Списак награђених ученика можете погледати овде.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid