Grad Kruševac

    Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Промовисан "Парк Србија" на Багдали

    Промовисан "Парк Србија" на Багдали

    Ел. пошта Штампа
    1 Крушевац је данас добио и тематски парк - "Парк Србија" који се налази на Багдали, са постављених 10 минијатура цркава и манастира, Простор је освештао владика крушевачки Господин Давид након чега је одржао и пригодну беседу, а припремљен је и уметнички програм.
    Поред познатих српских светиња у парку су обележени и градови, као и пет великих река, у чијој близини се налазе.
    Аутор пројекта и израде модела српских манастира је др Борис Стајковац. Извођач радова ЈКП " Крушевац" и " Алекс градња 19". Укупна вредност инвестиције је 9,5 милиона динара, од чега су донације 2,5. Учешће је узело и предузеће " Техноградња " из Крушевца.
    На отварању су говорили градоначелник Јасмина Палуровић, председник Клуба привредника Крушевца (као донатора) Бобан Гашић и аутор др Борис Стајковац.
    Минијатуре Жиче, Милешева, Раванице, Троноше, Студенице, Грачанице, Лазарице, Крушедола, Пећке патријаршије и храма Светог Саве, красе простор на површини од 3.000 метара квадратних, између ресторана "Багдала" и цркве Св. Јована Крститеља.
    У програму изведеном том пригодом учествовала је глумица   Крушевачког позоришта Слађана Несторовић Ристић, етно група " Лазарице " и дечији хор КЦК.
     
    wikipedia

    naled_bfm

    skgo
    usaid