Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Потписан Протокол о сарадњи

  Потписан Протокол о сарадњи

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Данас је Јасмина Палуровић, градоначелник Града Крушевца са партнерима на пројекту потписала ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ НА РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА ИНКЛУЗИВНО ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ- Подкомпонента: „Комуникација са децом и породицама из осетљивих друштвених група - Назив пројекта ,,ЕСЕС-Подршка деци и породици-добробит за будућност“.

   

  Град Крушевац се пријавио на јавни позив у оквиру пројекта ECEC (Inclusive Early Childhood education and Care), који је расписан од стране  Министарства просевете, науке и технолошког развоја, у мају 2019.године - „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, са пројектом под називом: Подршка деци и породици – добробит за будућност.

  1

  Пре потписивања Протокола, Јасмина Палуровић је подсетила је укупна вредност пројекта је 4.767.315,00 динара. Одобрена су нам средства у износу од 4.486.515,00 динара, а учешће Града  је 280.800,00 динара.

   

  Партнери на пројекту су ПУ Ната Вељковић, Дом здравља Крушевац, Центар за социјални рад Крушевац и Друштво педагога и психолога Расинског управног округа који имају веома добру међусобну сарадњу и активно сарађују са Градом.

  2

  Потписници Протокола се  обавезују на сарадњу на питањима континуираног унапређивања предшколског васпитања и образовања на територији града Крушевца.

   

  Пројекат ,,Подршка деци и породици-добробит за будућност''  има 4 специфична циља:

   

  1. Унапређење доступности предшколских услуга за децу из осетљивих друштвених група
  2. Правичност, допринети остваривању једнаких могућности за учење и развој деце из осетљивих друштвених група
  3. Обезбеђивање подршке породицама за развој родитељских компетенција
  4. Јачање капацитета институција и организација у ЈЛСУ  за пружање услуга деци и породицама из осетљивих друштвених група

   

  Пројекат ће се реализовати свакодневно, почевши од октобра  2019. до  јуна 2022. уз поштовање важећег календара васпитно-образовног рада за основну школу.

  3

  Ради управљања и координације ,праћења реализације пројекта, реаговања на евентуалне потешкоће и давања препоруке за њихово разрешавање формиран је Мултисекторски тим за унапређење предшколског васпитања и образовања.

   

  Очекивани резултати пројекта су  повећање обухвата деце из осетљивих друштвених група предшколским васпитањем и образовањем.

   

  Средствима пројекта финансираће се бесплатан свакодневни програм у полудневном трајању и то по једна група у насељеним местима Читлук и Велики Шиљеговац, за 3 године имплементације пројекта.

  4

  Уколико се укаже потреба за остваривањем наведених циљева програма Мобилно саветовалиште и Мултисекторски тим може  дати  препоруку да  поједине активности буду остварене и у другим насељеним местима на територији града Крушевца. У циљу спровођења активности на терену планирана је набавка путничког моторног возила.

   

  Партнери на пројекту су заједно са градоначелником указали на неопходност наставка функционисања мултисекторског тима и након завршетка пројекта, који би  на нивоу локалне заједнице наставио да ради на унапређивању квалитета предшколског васпитања и образовања на територији града, користећи стратегије, тј. делотворне механизме развијене у оквиру овог пројекта, али и развијајући нове – сходно потребама деце и породица деце раног узраста.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid