Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Отворен 15. "Кофер слова"

  Отворен 15. "Кофер слова"

  Ел. пошта Штампа

  1 У свечаној сали Народног музеја, данас је отворен дводневни, 15. међународни Фестивал туристичких публикација „Кофер слова“. Организатор је Туристичка организација града Крушевца, а покровитељ Град Крушевац.

   

  Фестивал је уврштен у програм поводом обележавања јубилеја, 75 година од Дана ослобођења Крушевца у 2. светском рату (14.октобар) и 15. октобра, Дана ослобођења Града у 1. светском рату.

  2

  „Кофер слова“ је манифестација такмичарског карактера, а ове године окупила је преко 40 учесника и то не само из Србије, већ и из Словеније (Птуј) и Бугарске (Земен).

  Циљ је афирмација и промоција туристичких публикација, истицање њиховог значаја у развоју туризма, а жири је оцењивао најбоље у 11 категорија.

  3

  Уводну реч дала је директор ТО Града Крушевца Сузана Милосављевић: „Туристичка публикација пружа ауторима публикација, фотографима, дизајнерима, да на креативан и оригиналан начин искажу свој рад и туристичку дестинацију у најлепшем светлу, а истовремено даје информације туристима о дестинацијама које их интересују. То је управо труд и рад Туристичких организација које с поносом обављају свој посао, трудећи се да што боље промовишу своје место“.

  4

  Фестивал је свечано отворила градоначелник Јасмина Палуровић. Она је истакла напоре Града у настојањима да Крушевац постане што атрактивнија туристичка дестинација. Ради се на ревитализацији Јастрепца, подижу се културно – историјски споменици, постављен је парк „Србија“, изграђује се „Шаренград“, забавно – рекративни комплекс и многи други садржаји којима ће се унапредити статус града у овој веома важној области. Том приликом, она се захвалила свим учесницима на ангажовању у промоцији Србије као пожељне туристичке дестинације.

   

  15

  6

   

  7

   

  8

   

  Након обраћања, додељене су стандардне фестивалске награде: за друго и треће место – дипломе, а прва награда - статуа „Златни кофер слова“. Награде по категоријама су: за једнолисну туристичку публикацију, за вишелисну туристичку публикацију до 50 страна и вишелисну публикацију од преко 50 страница. Затим, за монографију градова и општина, допунски промотивни материјал, најоригиналнији сувенир, најлепшу туристичку разгледницу, туристичку мапу, најоригиналнију тур. публикацију, аудио видео публикацију и најбољи сајт.

  9

   

  10

   

  11

   

  12

   

  13

   

  14

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid