Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести На градилиштима великих инфраструктурних пројеката више од 1.500 радника

  На градилиштима великих инфраструктурних пројеката више од 1.500 радника

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић саопштила је да је данас на градилиштима највећих пројеката изградње путне и железничке инфраструктуре у Србији ангажовано укупно 1.529 радника, као и да се радови одвијају уз примену свих мера предвиђених у циљу сузбијања COVID-19.

  Михајловић је прецизирала да је број радника у складу са фазом у којој се радови налазе, па тако највећи број њих, укупно 443, ради на изградњи деонице брзе пруге од Старе Пазове до Новог Сада.

  Потпредседница Владе је указала на то да су на овом градилишту,  где радове изводи руска компанија РЖД, присутне и 293 јединице механизације.

  Она је навела да на другој деоници брзе пруге Београд–Будимпешта, од Београда до Старе Пазове, где су извођачи кинеске компаније CCCC и “Чајна реjлвеј интернешенел”, данас раде 362 радника.

  Према њеним речима, на обилазници око Београда, на деоници од Остружнице до Бубањ потока, где је главни извођач кинеска компанија “Пауер Чајна”, има 350 радника и 107 јединица механизације.

  На градилишту Моравског коридора, односно ауто-пута Појате–Прељина, на којем је главни извођач конзорцијум компанија “Бехтел” и “Енка”, на градилишту су присутна 62 радника, као и 23 јединице механизације, додала је Михајловић.

  Потпредседница Владе је рекла и да је на деоници ауто-пута “Милош Велики” од Пожеге до Прељине, где је извођач кинеска компанија CCCC, ангажовано 58 радника и 23 јединице механизације.

  Она је истакла да на изградњи деонице ауто-пута Београд–Сарајево, од Сремске Раче до Кузмина, тренутно ради 86 радника турске компаније “Ташјапи”, 11 ради од куће, а на градилишту је и 55 јединица механизације.

  Према њеним речима, на другом градилишту исте компаније, на реконструкцији државног пута Нови Пазар–Тутин, ангажовано је 45 радника, као и 23 јединице механизације.

  Михајловић је навела да на деоници железничког Коридора 10, од Јајинаца до Мале Крсне, у радовима учествује укупно 112 радника, а извођачи су француска компанија “Колас” и српски “Енергопројект”.

  Она је упутила апел свим извођачима да радове изводе уз поштовање свих мера којима се осигуравају безбедност и заштита здравља радника како на самом градилишту, тако и у оквиру кампова, где је потребна посебна предострожност у циљу сузбијања преношења заразе у време пандемије COVID-19.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid