Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести СОС линија за просветаре, родитеље и ученике

  СОС линија за просветаре, родитеље и ученике

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да од данас почиње са радом СОС телефонска линија 0800-200-201 за психосоцијалну подршку запосленима у просвети, родитељима и ученицима.

  Ресорно министарство је због настале ситуације извршило пренамену СОС линије, која је у редовним условима имала функцију пријаве насиља у школама и подршку ученицима.

  Од сада је поменута линија у функцији подршке за превенцију и умањење стреса у ситуацији ванредног стања које је последица епидемиолошке кризе.

  Сви ученици, родитељи и запослени у установама образовања и васпитања, који сматрају да им је потребна помоћ и подршка, оснаживање у превазилажењу проблема, стреса и анксиозности у условима ванредног стања и епидемије могу позвати наведени број телефона.

  Дежурства на телефону организована су сваког радног дана од 9 до 14 часова, при чему има укупно 22 дежурна саветника, психолога и педагога, који се ротирају сваког радног дана.

  Саветници имају инструкције за упућивање корисника, када постоји потреба, на линије Министарства здравља, линије за превенцију суицида и посебне линије за родитеље и децу до 18 година Института за ментално здравље у Београду.

  Одсек за људска и мањинска права у образовању, односно запослени задужени за заштиту од насиља у време рада телефона пружају подршку и супервизију саветницима, прате распоред и покривеност линије и задужени су за контакт са оператером уколико за то буде потребе, наводи се у саопштењу.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid