Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Први пацијенти у Хали спортова

  Први пацијенти у Хали спортова

  Ел. пошта Штампа
  Grb_grada У новофрмираној  Цовид болници  у Хали спортова у Крушевцу тренутно је 27 пацијената који су позитини на коронавирус са лакшом клиничком сликом, рекао је специјалиста опште хирургије начелник оперативног сектора Опште болнице Крушевац и руководилац у овом  привременом болничко стационарном објекту др Саша Зајић.

  Испоштоване су све епидемиолошке заштитне мере, рад са пацијентима одвија се у три смене, а у свакој је један  доктор и три медицинска техничара, нагласио је доктор Зајић.

  "У  Цовид болници су смештени пацијенти са треторије Расинског округа, 14 женског и 13 мушког пола, најмлађи је 2003. годиште, а најстарији 1954. Ови пацијенти биће лечени на адекватан начин уз одређену терапију до санације њиховог стања и у складу са клиничком сликом биће отпуштени на кућно лечење у трајању од 14 дана",  каже доктрор Зајић.

  Цовид болницу у Хали спортова обезбеђују припадници Војске Србије у сарадњи са Градским штабом за ванредне ситуације и другим службама које су укључне у процес несметаног здравственог рада овог  привременог објекта.
   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid